Samsung en Heineken feliciteren Van Rijsselberghe op originele manier

Er zijn vele manieren om een olympisch kampioen te huldigen. Er zijn ook vele manieren om een olympisch kampioen te feliciteren. Samsung en Heineken onderscheidden zich maandag in de manier waarop ze Dorian van Rijsselberghe in het zonnetje zetten. De surfer werd op het podium in het Holland Heineken House verrast toen hij een Virtual Reality-bril op kreeg en zich opeens niet in Rio de Janeiro, maar in Texel waande.

Van Rijsselberghe won zondag officieel de gouden medaille op de Olympische Spelen in Rio in de RS:X klasse en werd ’s avonds zoals alle medaillewinnaars gehuldigd in het Holland Heineken House. Na de 'normale' ceremonie had presentator Humberto Tan nog een verrassing voor de kersvers olympisch kampioen in huis.

Van Rijsselberghe, die sinds kort samenwerkt met Samsung, kreeg een VR-bril opgezet en was opeens terug in Texel. Hij stond tussen familie en vrienden, die zich in Nederland hadden verzameld rond een 360 gradencamera. Ze wensten hun (klein)zoon en vriend geluk en feliciteerden hem.

Het bovenstaande filmpje toont perfect aan hoe merken snel en eenvoudig kunnen inspelen op een unieke prestatie van een sporter. Samsung heeft de technologie in huis om dit soort video’s te maken en Heineken kan een leuke video via de social media-kanalen verspreiden. Een win-winsituatie.

Van Rijsselberghe is deze zomer het gezicht van de Olympische campagne #DoWhatYouCan’t rondom de flagships Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 edge en de Gear VR. Voortbordurend op deze samenwerking ontwikkelde Brand New Live een VR simulator die van 6 t/m 21 augustus 2016 op de Olympic Experience in Den Haag staat. Bezoekers kunnen virtueel windsurfen met de olympisch kampioen in Rio. Je ziet precies wat zich op open zee afspeelt, in 360 graden en met details als windsnelheid en –richting.

Thuisblijvers

Samsung biedt thuisblijvers sowieso al de gelegenheid om een medaillehuldiging te ervaren alsof je er zelf bij bent. Door middel van 360 gradenvideo’s kun je midden in een juichende menigte staan in het Holland Heineken House.

Video: Bekijk de huldiging van Tom Dumoulin en Anna van der Breggen van dichtbij

 

Foto header: Twitter@HeinekenNL