Schaatsteam beslist.nl roept heel Nederland op om te sprinten met #sprintkampioen

In iedereen schuilt een sprinter!. Dat is het motto van Team beslist.nl en hetgeen volledig centraal staat in een nieuwe campagne van de schaatsformatie. De ploeg - met olympisch kampioenen Michel Mulder, Stefan Groothuis, Shani Davis en regerend Nederlands 500 meter kampioen Kai Verbij in de gelederen - wordt vaak gezien als 'de snelste schaatsteam ter wereld'. Maar, de sprinters vestigen niet alleen óp het ijs records. De mannen zijn ook buiten de baan razendsnel. Of het nou gaat om handtekeningen zetten, omkleden of inparkeren: de sprinters doen het in recordtempo, aldus de ploeg over de campagne. Het schaatsteam is er van overtuigd is dat zij niet de enige sprintkampioen(en) zijn, waardoor ze 'heel Nederland' uitdagen om te laten zien waarin hij of zij een sprintwonder is. Naast de social media-actie #sprintkampioen wordt tijdens de NK Sprint in Thialf dit weekend ook een recordpoging gedaan om de snelste schaatswave te klokken. 

Sprinten op social media: #sprintkampioen

De schaatsers van Team beslist.nl zijn samen met hun sponsor de actie Waarin ben jij sprintkampioen? op social media gestart. Deelnemers die een foto of video van hun sprint plaatsen op social media met de tags #sprintkampioen en @beslist maken kans op een GoPro actiecamera. De actie toont overeenkomsten met de eerdere actie van Jumbo rond de Tour de France, waar een ode werd gebracht aan alle kampioenen: van de kampioen barbecueën tot aan de kampioen banden plakken. Waar Jumbo het enkel benoemde in de commercial, roept de schaatsploeg en sponsor beslist.nl haar volgers echter op tot interactie.

Het thema 'sprinten' sluit daarnaast aan bij de nieuwste commercial van het online winkelcentrum (23 december 2015), waarin hardlopen en hardloopschoenen centraal staan. Daarnaast past het bij uitstek bij de identiteit van de schaatsploeg: met veel schaatsers in het team die vooral uitblinken op de korte afstand, heeft het ook echt een ploeg met sprinters. Ook is het doel van de #sprintkampioen actie om de sponsorbekenheid van beslist.nl te vergroten. Op de website van de sponsor kunnen consumenten snel de beste deal vinden, waardoor de optelsom snel rond is.

Via de social media-accounts van het team, sponsor en schaatsers is de campagne gecommuniceerd. Daarnaast zijn er een aan achttal video's gepubliceerd, waarin de sprinters één-voor-één hun alternatieve sprintvaardigheid delen. Zo is schaatser Ronald Mulder ook sprintkampioen schaatsen slijpen, Thomas Krol met het vouwen van vliegtuigjes en Jesper Hospes in dweilen. De video's vindt je onderaan de blog. 

Recordpoging 'snelste wave'

Tenslotte vormt Thialf ter lancering van de actie tijdens de NK Sprint (komend weekend) het decor voor de allereerste recordpoging 'snelste wave'. Aanwezige toeschouwers mogen zich een jaar lang 'sprintkampioen wave noemen als zij deze taak met succes weten te volbrengen. Daarnaast maken schaatsliefhebbers die deelnemen aan de wave kans op vier tickets voor de World Cup finale in Heerenveen, begin maart.

De campagne #sprintkampioen loopt tot 18 februari 2016. Meer informatie over de actie is hier te vinden.

De overige filmpjes van de schaatsers zijn op YouTube te bekijken.

LEES OOK: