Seizoenopening Eredivisie Vrouwen in Olympisch Stadion

De officiële aftrap van de Eredivisie Vrouwen seizoen 2017/'18 vindt plaats op zaterdag 2 september in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Tijdens de La League All-Star Match & Girls Finals zullen alle negen Eredivisieclubs zich met hun voltallige selectie officieel voorstellen aan pers en publiek.

De voorbereidingen voor de seizoenopening werden afgelopen donderdag afgerond door vertegenwoordigers van alle clubs uit de Eredivisie Vrouwen. Naast de officiële presentatie zijn er volop andere (voetbal)activiteiten om aan deel te nemen of te aanschouwen. Verder zullen de tien speelsters uit de Eredivisie die actief waren op het historische EK afgelopen zomer, te bewonderen zijn met hun gewonnen beker.

Frank Kolsteeg, Commercieel Marketing Directeur van de CEV (Coöperatie Eredivisie Vrouwenvoetbal): "Heel bijzonder dat we het grandioze EK-succes zo kunnen doortrekken naar een gezamenlijke seizoensopening met alle Eredivisieclubs en -speelsters. Een mooiere start van het vrouwenvoetbalseizoen lijkt mij niet denkbaar voor de fans."

Met de opening van het nieuwe seizoen in het Olympisch Stadion borduurt de KNVB slim voort op het succes van de Oranjevrouwen. De afgelopen jaren won de Eredivisie Vrouwen wel langzaam aan populariteit, maar dankzij de EK-titel van de OranjeLeeuwinnen moet dit hét seizoen van de doorbraak worden voor de competitie.

ZIE OOK: La League: een wereldwijde voetbalcommunity voor meiden én hun fans


Headerfoto: Flickr (cc) Antoon Kuper