Skybox krijgt look-and-feel van een mega strandtent met zonneterras

Al sinds de jaren '80 biedt de skybox een unieke beleving om relaties te ontvangen en een voetbalwedstrijd te volgen. In De Meer (destijds de thuisbasis van Ajax) was het nog een houten balkon met klapstoeltjes en tegenwoordig zijn er in Nederland over de verschillende voetbalstadions ongeveer 300 skyboxen verdeeld en allemaal stijlvol aangekleed. Het Amerikaanse Bright House Networks Stadium (American Football bij University of Central Florida) heeft ruimte voor 45.000 fans en gaat uitbreiden met een mega sponsorlounge in de look-and-feel van een strandtent.

De Nederlandse sport heeft een rijke historie aan skyboxen. Van de houten constructie met klapstoeltjes in de jaren '80 tot de prijswinnende skybox van DPD Pakketservice bij Willem in 2013, gastheren zorgen ervoor dat kosten nog moeite worden gespaard om klanten, relaties en vrienden in een unieke sfeer te mogen ontvangen. De verkiezing Beste Skybox van Nederland van Voetbalzaken trok de meest uiteenlopende concepten en uiteindelijk meer dan 10.000 stemmen.

In de Verenigde Staten gaat het Bright House Networks Stadium, thuishaven van de UCF Knights, nog een stap verder. De eerste uitbreiding sinds 2007 wordt groots aangepakt. Ter hoogte van de '30 yards lines' wordt een mega strandtent aangebouwd. De opening staat gepland voor 5 september 2015. Deels overdekt met:
- 15 flatscreen TV's
- Drankjes
- Eigen WiFi-spot
- VIP-entree
- Parkeerplekken
- Toiletten
- Zonneterras inclusief strandstoelen met uitzicht op het veld 

Bekijk de plannen van UFC Knights