Slapen vindt men belangrijker dan gezond eten of voldoende bewegen

Goedemorgen! Het internationale onderzoeksbureau GfK vroeg mensen van over de hele wereld welke activiteiten zij ondernemen om gezond te blijven. Slapen vindt men belangrijker dan gezond eten of voldoende bewegen. Tweederde (66%) kiest voor een goede nachtrust, 59% vindt gezond eten belangrijk en 57% gaat voor voldoende bewegen. Mannen vinden voldoende bewegen belangrijker dan vrouwen.

GfK vroeg meer dan 28.000 mensen uit 23 landen van 15 jaar of ouder naar de activiteiten om gezond te blijven. Nederland ontbreekt, wel zijn België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje meegenomen in het onderzoek. Uit het onderzoek komt duidelijk naar voren dat een goede nachtrust wereldwijd bovenaan staat voor een gezond leven. India en Indonesië scoren hoog voor een goede nachtrust. Polen, Rusland en Italië scoren laag. Voldoende bewegen staat dus niet bovenaan de prioriteitenlijst voor een gezond leven. Japan, Rusland en Oekraïne scoren laag. Mexico en China scoren hoog.


Over het algemeen vinden vrouwen het belangrijker om actief met een gezond leven bezig te zijn dan mannen. Zo denken vrouwen voor een gezond leven meer aan een goede nachtrust, gezond eten, verzorging van het gebit en sociale contacten. Mannen denken meer dan vrouwen aan voldoende bewegen. Opvallend laag in de activiteiten voor een gezond leven staat het dieet met slechts 18%. Een zonnebank en vitaminen scoren beduidend hoger.

Gezond leven staat in de spotlight. Zo wordt de werkplek onder handen genomen (langdurig zitten is ongezond, staand werken is in opkomst) en verzekeraars bekijken de opties om voldoende bewegen te gaan belonen. Sporten is een lifestyle en wordt niet meer los gezien van bijvoorbeeld gezonde voeding. Door opkomst van nieuwe sporten en snack sporten voelt iedereen zich thuis in voldoende bewegen en daarmee een gezonde levensstijl.

Lees ook: sport is populairder dan ooit en dat is geen toeval

Bron: GfK
Afbeelding: Sleeping