Solliciteren bij Strava met Strava doe je zo: Hire Me

Subtiel opvallen bij een sollicitatie is balanceren op een dun koord. Creatievelingen vinden echter altijd wel een passende oplossing, zo ook David Miller. De fervente hardloper besloot om naast een motivatiebrief en CV ook 13 km (8.1-mile) te gaan hardlopen met als route de tekst 'Hire Me'. Eindpunt: het hoofdkantoor van Strava. Zijn verhaal gaat nu de hele wereld over.

Bijna twee jaar geleden werd de Nederlandse sport app FigureRunning bekroond met een award in de categorie Actief Sporten. De jury was lovend: Een totaal andere kijk op sporten. Niet de competitie staat centraal maar creativiteit en plezier. Dit zet een nieuwe doelgroep aan tot sporten. De ambities van de bedenkers waren dan ook groot. Bij de aankomende Spelen in Rio moest FigureRunning een olympische sport zijn. Zover is het (nog) niet maar het creatief invullen van een rondje hardlopen blijft populair. Voor allerlei doeleinden..

Lees ook: 5 vragen aan FigureRunning

Eind vorig jaar deed bijvoorbeeld de Engelse hardloper Ben Chudly zijn huwelijksaanzoek door 'WILL' 'YOU' 'MARRY' 'ME' te lopen. In totaal meer dan 25 kilometer. Na het plaatsen van de routes op Facebook snel een pak aan en ringen bij de hand. Gezien zijn keuze voor een openbaar huwelijksaanzoek was de spanning bij Chudly groot. Het antwoord was ja.

Of het antwoord bij David Miller ook ja wordt is op het moment van schrijven nog onbekend. Ondanks de creatieve sollicitatie kon een woordvoerder van Strava tegenover Runners World geen uitspraken doen. Wel waarderen ze de creativiteit en het enthousiasme. Strava heeft zijn post op Instagram voorzien van een Like, een goed voorteken. "Ik haal veel lol uit doen van creatieve sollicaties, het is onderdeel van de uitdaging. Het was me niet te doen om de zichtbaarheid van de sollicatie maar meer om mijn waardering en plezier met het product te laten zien" aldus Miller.

Bronnen: Runnersworld - Runnershigh
Afbeeldingen: Jan KroonInformationng