Sport ontdekt de mogelijkheden van dating app Tinder

Sport is de ultieme manier om mensen samen te brengen. En bij sport leer je mensen pas echt kennen. De populaire matchmaking app Tinder brengt dagelijks 15 miljoen mensen samen en ziet maar liefst 1.2 miljard verzoeken. De Amerikaanse basketbalclub Atlanta Hawks (NBA) ziet de mogelijkheden van Tinder en organiseerde een 'Swipe Right Night' voor fans van het team en gebruikers van de app. It's a Match! 

Next-level in matchmaking

De dating app Tinder is geen vreemde voor de sport. Tijdens de spelen in Sotsji bekroonde olympische sporters de app tot 'next level for athletes in the Olympic Village'. Een match wordt binnen enkele seconden op basis van locatie en foto's gemaakt door naar rechts te swipen waarna het chatten kan beginnen. Gijsbregt Brouwer voorspelde voor 2015 een Tinder voor de Sport. Een app die heel makkelijk mensen koppelt die samen willen bewegen (of wellicht sport willen kijken).

Lees meer: de vijf sporttrends voor 2015

De Atlanta Hawks willen graag fans samenbrengen in een sportieve sfeer en zien het stadion en de wedstrijd als de ultieme ontmoetingsplek. In de Verenigde Staten is de Kiss Cam (waarbij mensen in het stadion die op het grote scherm in beeld komen elkaar een zoen geven) een begrip en de club hoopt met de 'Swipe Right Night' een impuls te geven aan het liefdesleven van de fans. Het stadion is voorzien van WiFi en heeft een aantal herkenningspunten om elkaar makkelijk te vinden.

Tinder voorspelt NBA

Een nieuw jaar draait altijd om voorspellingen. Wie wordt bijvoorbeeld kampioen? Natuurlijk bieden data enig inzicht maar een Amerikaanse NBA-fan koos voor een andere optie: Tinder. Zijn openingszin, de ijsbreker, waren vragen over het NBA-seizoen. Bijvoorbeeld: hoe zullen de Charlotte Hornets komend seizoen presteren? De antwoorden gaven direct een mooi inzicht of de match ooit een succes kan worden. Zo gaven een aantal dames aan de NBA niet te volgen, of waren fel tegen, en andere gaven direct een uitgebreide voorspelling. It's a Match! Hoog tijd voor een date?

Bekijk alle voorbeelden op World Wibe Wob

Bronnen: Forbes - Mashable - BleacherReport