Sportevent vlogprimeur voor Eric Kersten & Jacco Eltingh!

Nog niet zo lang geleden had niemand ervan gehoord, maar inmiddels zijn ze niet meer weg te denken uit het Nederlandse medialandschap: Vloggers! Waar de één laat zien hoe je gezonde maaltijden bereidt, vertelt een ander op welke manier je kleding kunt stylen zodat je voldoet aan de allerlaatste modetrends. Weer een ander leert je stap voor stap hoe je je make-up kunt dragen. De onderwerpen lopen dus nogal uiteen. Eén ding hebben ze echter gemeen: deze mensen delen letterlijk beelden van iets dat hen in die mate boeit dat ze er met passie en bevlogenheid over kunnen vertellen.

Omdat dit zo aanstekelijk werkt, en een hele doelgroep zich gemakkelijk met de vlogger kan identificeren, zijn deze persoonlijke online video's populairder dan ooit. Zo heeft de top 5 vloggers van Nederland, waaronder Kwebbelkop en Enzo Knol, gezamenlijk meer dan 10 miljoen volgers, creëren ze ongeveer 50 vlogs per maand en zijn ze meer dan 2,2 miljard keer bekeken. Tot nu toe zijn het vooral tieners en jonge twintigers die zich wagen aan deze wijze van kennisdeling. Maar waarom zouden wij, als bevlogen event-organizers in de sport, niet het balletje oppakken en onze expertise op deze manier delen?

Binnenkort ontstaat dé ideale gelegenheid voor een vlogprimeur. Eventorganisator Eric Kersten (The Organizing Connection) gaat samen met oud-tennisprof Jacco Eltingh (Tennis Events) namelijk de grens over om een eventformat te toetsen vergelijkbaar met de AFAS Tennis Classics. Al 14 jaar coordineert The Organizing Connection  alle faciliteiten rondom de Classics. Nergens minder dan zonnig Curaçao is de plek die zij op het oog hebben, mits het concept hier uit te rollen is. Site visits, gesprekken met potentiële partners en het testen van faciliteiten zijn een aantal voorbeelden van zaken die aan bod zullen komen. Voor Eric Kersten de ideale aftrap om middels vlogs op zijn YouTube-account kennis te delen betreffende de organisatie van (internationale) sportevenementen. In dit geval: wat komt er allemaal kijken bij een dergelijk haalbaarheidsonderzoek.

Eric wil echter niet alleen het verhaal van hem en Jacco vertellen, maar ook vanuit Curaçao de interactie aangaan. Hij wil jullie vragen beantwoorden, maar ook juist jullie tips horen gedurende dit haalbaarheidsonderzoek. Welke vragen zien jullie, in het kader van het haalbaarheidsonderzoek van de AFAS Tennis Classics in Curaçao, graag beantwoord? En zijn er locaties waar zij absoluut een kijkje moeten nemen?

Abonneer je hier op Eric’s YouTube kanaal.