Sportfilm van de toekomst: vrijdag 10 april Sportfilmfestival Rotterdam

Waarom staat Youtube vol met gave video's over sport en atleten? Live Sessie 'de sportfilm van de toekomst' gaat in op de snelle veranderingen door de opkomst van YouTube, Vimeo, Vine, Instagram, GoPro en 3D. De digitalisering heeft miljoenen nieuwe filmmakers voortgebracht met nieuwe stijlen en nieuwe formats. Nooit eerder zaten we zo dicht op de huid van de atleet! Vrijdag 10 april in Filmtheather Cinerama in Rotterdam. Steven Vreughdenhil van GoPro, Ricardo Paterno, één van de beste Nederlandse skaters ooit, en Sami el Hassani, maakt skatevideo's bij Bombaklats, delen hun ervaringen.

Tijdens de Live Sessie deelt SPORTNEXT de mooiste beelden en verhalen die door de digitale revolutie mogelijk gemaakt zijn. In het jaar dat Rotterdam Topsport 25 jaar bestaat, wordt zo de essentie van sport blootgelegd vanuit een culturele optiek. De deskundige sprekers zijn afkomstig uit de sport én de filmwereld, waardoor een interessante dialoog ontstaat tussen ambities & (on)mogelijkheden. Na afloop van de inhoudelijke sessie is er een gezamenlijk diner en bestaat de mogelijkheid één film naar keuze uit het avondprogramma van het Sportfilmfestival Rotterdam te bekijken. Deze SPORTNEXT Live Sessie komt tot stand in nauwe samenwerking met Rotterdam Topsport en Týrsday.

 

Check out the full length video on my FB account.. #gopro

Een video die is geplaatst door Ricardo Paterno (@rpaterno) op

 

Schrijf je nu in!


Programma

15.00 uur Ontvangst met thee/koffie
15.30 uur Opening & introductie door de dagvoorzitter
  Ruud van Os, eindredacteur Sport, RTV Rijnmond
15.45 uur Aftrap: introductie tot en illustratie van de onbegrensde mogelijkheden
  Steven Vreugdenhil, GoPro
Ricardo Paterno, één van de beste Nederlandse skaters ooit
Sami el Hassani, Bombaklats 
16.10 uur Veranderingen in de sport en gevolgen voor de sportfilm
Gijsbregt Brouwer, sporttrendwatcher en co-founder Týrsday
16.35 uur Commerciële kansen
Nader bekend te maken
17.00 uur Discussie met de zaal
17.45 uur Introductie tot het avondprogramma (trailers)
18.00 uur Gezamenlijke maaltijd
19.00 uur Toegang tot het avondprogramma van het Sportfilmfestival Rotterdam, tevens einde Sportnext Live Sessie


Op donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 april 2015 vindt voor de eerste maal het Sportfilmfestival Rotterdam plaats. Dit filmfestival is een artistiek programma waarin sportfilms en -documentaires centraal staan. Ook vinden er onder leiding van gastheer Wilfried de Jong talkshows en lezingen plaats. Het evenement, dat drie dagen voor de 35e editie van de Marathon Rotterdam wordt gehouden, is een initiatief van Rotterdam Topsport in samenwerking met Andere Tijden Sport (NOS/VPRO), RTV Rijnmond en Sportnext.