Sportfilms en -docu’s centraal tijdens het AD Sportfilmfestival Rotterdam

De Olympische Spelen komen steeds dichterbij. Om alvast in de stemming te komen voor de sportzomer die voor ons ligt, wordt van 7 tot en met 9 april in het Cinerama Filmtheater voor de tweede maal het AD Sportfilmfestival Rotterdam georganiseerd. Tijdens het sportfilmfestival kun je kijken naar de mooiste sportfilms en -documentaires en luisteren naar interviews met interessante gasten uit de sportwereld. Zo zal de documentaire 'De geboorte van het legioenvan Andere Tijden Sport voor het eerst op het witte doek te zien zijn, terwijl gastheer Wilfried de Jong prominente gasten uit de film- en sportwereld zal ontvangen in zijn dagelijkse talkshow. Daarnaast organiseren we ook vanuit SportNEXT dit jaar opnieuw een interessante Live Sessie over bids- en bidfilms. 

Als sporter ben je natuurlijk het liefst zelf in beweging, maar soms is het ook heel interessant om de wereld van (top)sporters te ontdekken. Dat kan begin april tijdens het Sportfilmfestival. Of je nu geïnteresseerd bent in voetbal, wielrennen, atletiek, Formule 1 of paardensport, er is voor ieder wat wils. Net als vorig jaar is het Cinerama Filmtheater de plek waar sport en cultuur samenkomen. Drie dagen lang zullen 28 titels van sportfilms en -documentaires gedraaid worden. En ook deze editie van het AD Sportfilmfestival Rotterdam zal Wilfried de Jong in zijn dagelijkse talkshow diverse gasten uit de sport- en filmwereld ontvangen.

De Olympische Spelen centraal

Centraal dit jaar staan maatschappelijke thema’s, zoals sport & ontwikkelingsgebieden en sport & integriteit. De Olympische Spelen lopen als een rode draad door het programma. De keuze van sportfilms en -documentaires is voor een groot deel gekoppeld aan de belangrijkste sporten van de Spelen. Neemt niet weg dat ook andere sporten langskomen tijdens het festival.

Veelzijdig programma

De openingsfilm, De geboorte van het legioen, is van de hand van de makers van het programma Andere Tijden Sport. Daarnaast is er de voorpremière van het indrukwekkende en waargebeurde Race over Jesse Owens - de Amerikaanse atleet die vier gouden medailles won bij de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn. En wat te denken van Andere Tijden Sport: Flo-Jo, Becoming Zlatan, De Mooiste Marathon en De Pedaalridder. De documentaire Ronaldo biedt een mooi inkijkje in het leven van stervoetballer Cristiano Ronaldo. Uiteraard is er nog veel meer te zien. Bekijk hier het gehele filmmenu.

Naast de vele sportfilms en -documentaires die je kunt bekijken, zijn er diverse gasten uitgenodigd. Zij zullen films of documentaires inleiden of verzorgen een Q&A. Houd de website en de verschillende sociale media in de gaten voor de bekendmaking van de gasten. Nieuwsgierig geworden naar het Sportfilmfestival? Bestel dan nu je tickets! Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de website, Facebook en Twitter.

SportNEXT Live Sessie op vrijdag 8 april 

Ook vanuit SportNEXT verzorgen we deze editie een Live Sessie, waarin nu eens geen blik op de toekomst wordt geworpen, maar we een keer naar het verleden kijken. Zo worden er geslaagde en niet-geslaagde Nederlandse bidfilms op het witte doek vertoond, waarna professionals uit de sport- en filmwereld de discussie met elkaar zullen aangaan. Gerenommeerde professionals als Berend Rubingh (Manage to Manage Consultants), Paul Kok (Hill+Knowlton), Jamillah van der Hulst (JaJa Film Productions), Wim Noordzij (Event-Broker), Jens Bosman (Hogeschool Rotterdam) en Hans van Driem (International Destination Strategies) zullen hun blik op de bids en en bidfilms werpen. Wat ging er goed? En wat ging er juist minder goed tijdens het bidproces? Maar de focus is breder dan enkel bidfilms. Wat voor kansen en lessen bieden de eerder geproduceerde bidfilms voor gemeenten, sportbonden, sportorganisaties of (sport)evenementenbureaus? Benieuwd naar het antwoord op deze vragen? Meld je dan aan voor deze speciale voorstelling.


Dit bericht verscheen eerder in aangepast vorm op Sport.nl