SPORTNEXT partner van het eerste Sportfilmfestival Rotterdam

Het eerste Sportfilmfestival Rotterdam staat gepland van donderdag 9 tot en met zaterdag 11 april 2015 in Rotterdams mooiste bioscoop Cinerama. SPORTNEXT is partner en zal de "next" kant van sportfilm belichten: van YouTube tot Vine en van GoPro tot video ref. Het festival is het toneel van sportfilms en -documentaires maar ook van talkshows en lezingen. Rotterdam Topsport organiseert het driedaagse festival en samen met 'Andere Tijden Sport' (NOS/VPRO) en RTV Rijnmond en Sportnext. Met de opkomst van YouTube, Vimeo, Vine, GoPro en 3D is de sportfilm compleet veranderd. De digitalisering heeft miljoenen nieuwe filmmakers voortgebracht met nieuwe stijlen en nieuwe formats.

Nooit eerder zaten we zo dicht op de huid van de atleet. Sportnext zal tijdens het Sportfilmfestival Rotterdam de mooiste beelden en verhalen delen die door de digitale revolutie mogelijk gemaakt zijn. Leuk detail: Gijsbregt Brouwer hintte drie jaar geleden op Twitter al naar een Sport Film Festival. Het belooft een bijzonder evenement te worden. Drie dagen voor de 35ste editie van de Marathon Rotterdam en in het jaar dat Rotterdam Topsport 25 jaar bestaat met een artistiek programma waar de essentie van sport zal worden blootgelegd vanuit een culturele optiek. Gastheer Wilfried de Jong is er klaar voor: "Dit is niet zomaar weer een filmfestivalletje. We gaan hier iets heel moois en bijzonders van maken. Daar gaan we keihard ons best voor doen".

De mooiste verhalen

Hans den Oudendammer, directeur Rotterdam Topsport is enthousiast over het festival, “Middels dit filmfestival willen we de sport vanuit een andere optiek belichten. Ik ben van mening dat de koppeling met cultuur, een andere belangrijke pijler van de stad, een zeer geslaagde combinatie zal zijn." Dirk Jan Roeleven, als regisseur betrokken bij het sporthistorisch televisieprogramma ‘Andere Tijden Sport’ (NOS/VPRO) is verheugd over de samenwerking met Rotterdam Topsport: "Onze hele ploeg is enthousiast. Een dergelijk evenement is iets wat wij al jaren graag willen. Tijdens het Sportfilmfestival Rotterdam laten we een aantal van onze documentaires in première gaan. Cees van der Wel (RTV Rijnmond) gaat verder: "RTV Rijnmond maakt met grote regelmaat documentaires. Ook over sport. Mooi dat deze straks op het Sportfilmfestival te zien zijn”. Hij vult aan “maak van dit festival maar meteen een traditie. Wij hebben nog plannen zat voor meer sportfilms."

Het Sportfilmfestival wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Stichting Bevordering van Volkskracht en Rotterdam Festivals. Het programma van het Sportfilmfestival Rotterdam wordt eind februari bekend gemaakt en dan zal ook de kaartverkoop van start gaan. Meer informatie: via twitter @SFFRotterdam en Facebook.