Startnummers Dafne Schippers verstopt in en rondom het Olympisch Stadion

Ter promotie van de Flame Games hield organisator Golazo Nederland gisteren op Facebook een bijzondere actie. In en rondom het Olympisch Stadion waren er drie officiële startnummers van wereldkampioen Dafne Schippers verstopt. Door middel van quizvragen werden de Facebook-fans op het juiste spoor gezet, waarna de zoektocht naar de startnummers gestart kon worden.

Het begon met een Facebook-bericht om 15:00 uur, ruim 5 uur voor aanvang van het atletiekevenement. Game on! We hebben drie officiële startnummers van Dafne Schippers verstopt in en rondom het Olympisch Stadion. We hebben drie vragen opgesteld. Zodra er een vraag goed wordt beantwoord door één van jullie maken we de plek van een startnummer bekend als reactie onder deze post. Na het bekendmaken van de vindplaats stellen we direct de volgende vraag. Vind jij één van de drie startnummers? Hier de eerste vraag: 1. Wat is het Olympisch Stadion baanrecord op de 100 meter mannen?

Een halfuur later werd het antwoord gedeeld, waarna de zoektocht naar het eerste startbewijs gestart kon worden: Vraag 1 is beantwoord! 10.00 sec is het baanrecord. Het eerste startnummer kun je vinden bij de Marathontoren. Vind de man in de zwarte trui met de Flame Games-klapper. Hier de volgende vraag: 2. Wat was de allereerste foodblog op Dafne Likes? Om 16:15 uur werd de tweede tip gedeeld: Vraag 2 is beantwoord! ‘Kwarktaart met een beetje zon uit Florida’ was de eerste foodblog. Het tweede startnummer kun je vinden bij de Dafne Likes stand. Vind de man in de zwarte trui met de Flame Games-klapper Hier de laatste vraag: 3. Wanneer begint het EK Atletiek 2016 in Nederland?” Ruim drie kwartier later werd ook de laatste tip gegeven. Vraag 3 is beantwoord! 6 juli 2016 begint het EK Atletiek 2016. Het laatste startnummer kun je vinden bij de infobalie. Hiermee zijn de plekken van alle drie de startnummers prijsgegeven. Succes met zoeken!

Ondanks dat de actie niet een grote massa wist te bereiken, was het al met al een leuke manier om de fans op het social media-kanaal te engagen.

 

Game on! We hebben drie officiële startnummers van Dafne Schippers verstopt in en rondom het Olympisch Stadion. We...

Posted by Flame Games Amsterdam on zaterdag 5 september 2015