Superhero Workout wil van jou de nieuwe Rambo maken maar slaagt niet

Wandelen, joggen, rennen, sprinten en springen. Een belangrijk pakje van noord naar zuid brengen of de wereld van een zombie-ondergang redden is voor de spelers van Zombies, Run! en The Walk een alledaagse klus. De ontwikkelaars van Six to Start nemen je nu mee van buiten naar binnen en willen zweet zien tijdens het opdrukken voor de TV. "Helden worden niet geboren, ze worden getraind".

De zomer loopt op zijn eind, het najaar komt eraan. Het jaargetijde van donkere en regenachtige dagen. Lastige dagen voor de minder fanatieke lopers die toch minimaal een aantal keer per week op missie willen in Zombies, Run! of The Walk. Laat de gamecontroller links liggen en vergeet modder aan de voeten, Superhero Workout wil je zien zweten voor de TV. Het is naar eigen zeggen de eerste app ter wereld die bewegingen/ calorieën/ zweetdruppels omzet in een wereld die wederom gered moet worden van de ondergang. "Stay in shape, save the world"

Lees meer: Seizoen 3 van Zombies, Run! wat maakt de running app zo speciaal?

In totaal zijn er twintig missies waarin de speler allerlei oefeningen succesvol moet afronden om de missies te doorlopen. Raketten dreigen de aarde te vernietigen alleen de sterkste (fitste) overleven in een gevecht op leven en dood. Energieke workouts en een Battle Workout om het helemaal af te maken. Het klinkt als een interactieve speelfilm waarin jij zelf de hoofdrol van Rambo speelt.

De trailer is echter weinig aangrijpend, verhaallijn is flinterdun. Het concept doet denken aan Insanity waarbij je in een beperkt aantal dagen volledig afgetraind bent. De app meet daadwerkelijk hoeveel bewegingen, en de mogelijkheid is er om de app aan te sluiten via Apple TV, maar de motivatie (de aarde redden) komt niet erg overtuigend over. De gedachte om app te ontwikkelen waar het overtuigende van Zombies, Run! (storyline running) als basis dient voor een work-out is veel belovend maar het ontbreekt aan overtuigende wereld. Een wereld waarin je net dat beetje extra wilt geven.

Gaaf is de mogelijkheid om het tegen vrienden op te nemen. Wie haalt de high-score en voert wereldwijd de ranglijsten aan? Daag vrienden uit en wordt samen fit. Vergeet niet om van te voren de onderburen te waarschuwen, want het kan gaan onweren.