SX-app biedt unieke rondleiding met iBeacons

Wie vandaag SX in Eindhoven binnenloopt moet zeker bluetooth aanzetten. Het centrum voor sport, marketing en media is volledig uitgerust met iBeacons waarmee bezoekers automatisch meer informatie over de bedrijven binnenkrijgen. Een innovatieve rondleiding zoals we die nog niet eerder zagen in de Nederlandse sport.

Broedplaats SX staat dezer dagen volop in bloei. De meer dan 50 bedrijven op het snijvlak van sport, media en marketing zorgen voor een inspirerende omgeving. Bij binnenkomst door de schuifdeuren wacht op de begane grond onder meer een eigen Centre Court Café voor een lekker kopje koffie en verse lunch, SX Sportsclub voor de broodnodige beweging, Energy Lab voor een fysieke check-up, presentatieruimte beter bekend als het Fontys SPECO Sports Lab en een eigen SX Studio.

Het meerendeel van de bedrijven zijn op de plattegrond in de SX-app te vinden compleet met beschrijving en contactgegevens. De bezoekers krijgen in 'Ontdek SX' door bluetooth automatisch een verbinding met het bedrijf. Handig voor wie in SX nog zijn weg moet vinden of meer informatie wil weten over (de mensen achter) het bedrijf. "Ga op ontdekking door het pand en maak op een bijzondere manier kennis met alle gevestigde bedrijven en verschillende vergader- en presentatieruimtes." De gedachte achter SX is kruisbestuiving en samenwerking tussen partijen, de app is dan ook mogelijk gemaakt door de bewoners Triple Double, e-sites en Panenka76.

De vijfde editie van de Sport App Awards draait helemaal om 'mobile-first'. Meld nu jouw favoriete Nederlandse sport app aan via info@sportnext.nl of twitter met #sportnext. 

Wie benieuwd is naar de geschiedenis van het historische pand en Strijp-S, het terrein van de oude Philips-fabrieken, kan ook terecht in de app. De tijdlijn gaat zelfs terug naar 1891, W. Muller, de eerste glasblazer ooit bij Philips. Voor nu over de huidige bedrijven alleen een locatie en informatie over het bedrijf maar in de toekomst moet het ook mogelijk zijn om zalen te reserveren, een bestelling te plaatsen of in contact te komen met andere bezoekers. De app is beschikbaar in de iOS App Store, Android volgt binnen enkele weken.