SX in Eindhoven is meer dan een aanwinst voor de Nederlandse sport

De overweldigende aandacht voor de opening van het gloednieuwe SX in Eindhoven was alleszeggend over de waarde voor de sport in Nederland. Het centrum voor sport, marketing en media liep over van energie en dat is precies het doel van initiatiefnemer Bob van Oosterhout, directeur van sportmarketingbureau Triple Double, en haar 50+ bewoners. "Nog voor de opening zagen we al dat het concept werkt. Iedereen kent elkaar, praat met elkaar, doet zaken met elkaar en inspireert elkaar." Een concept waar vanuit het buitenland ongetwijfeld met meer dan een schuin oog naar gekeken wordt.

eXperience

Al bij aankomst op het bruisende Strijp-S bestaat er geen onduidelijkheid waar het nieuwe centrum voor bedrijven op het vlak van sport, marketing en media is gehuisvest. De gloednieuwe LED-wall straalt energie uit als de gloeilampen van de vorige bewoner tientallen jaren geleden. Het oude Philipspand is volledig van top-tot-down gestript en ademt sport. "Eindhoven, de stad van innovatie, is weer een mooi initiatief rijker" zei de trotse burgemeester Van Gijzel. Het Centre Court Café op de begane grond, met twee grote open deuren naar de parkeerplaats en het basketbalveld, stroomt over van mensen uit de sport en ook daarbuiten. Iedereen, echt iedereen, kijkt zijn ogen uit.

Het Centre Court Café is één van de nieuwe concepten die is ontstaan en het pand zijn bijzondere dynamiek geeft. Op de begane grond een eigen sportschool, fotostudio, TV-en radiostudio, auditorium, Red Bull Experience, Intersport en een compleet Energylab van Golazo Sports voor sporttesten (daarover later uitgebreid meer). Het is slechts een greep uit de meer dan 50 bedrijven (en 10 bloggers van Sportnext) in SX. Een rondleiding door het pand kan gerust een hele dag duren, zeker aan de hand van de bevlogen en altijd energieke Bob van Oosterhout. Zit je echter krap in de tijd? Binnenkort komt er een app beschikbaar die bezoekers op innovatieve wijze kennis laat maken met het pand en haar bewoners.

Kruisbestuiving

Want wat na regelmatig bezoek opvalt is de constante ontwikkeling die het pand doormaakt. De aanstroom van nieuwe mensen, nieuwe bedrijven, nieuwe ideeën, nieuwe concepten, nieuwe verbindingen en nieuwe business. Kruisbestuiving. Het is meer dan een bedrijvenpand, het is een inspiratiecentrum voor mensen met een passie voor sport. "Sport has the power to change world" en persoonlijk ben ik ontzettend blij met de plaats van Sportnext in SX. Wat in SX gebeurt, lees je hier. De Nederlandse sportwereld mag trots zijn op dit initiatief en in het bijzonder op een organisatie als Triple Double. Denk niet 'wat hadden we toch zonder..' maar 'wat gaan we doen met...' het nieuwe pand en haar bewoners. Make it count. Game on!

#SX op Twitter
Afbeeldingen: Pieter Kuijpers - Miriam van Moll - Mathijs Nijkamp - Maarten Hoffer - Hugo Gruijters - Jeroen van den Berk - Jaap Stalenburg