The Other Games toont sociale impact rondom grote sportevenementen

Nederland maakt zich op voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De aandacht is vooral gericht op onze medaillekandidaten als Epke, Dafne en Dorian. In hun schaduw zet More2Win zich in om ook buiten de stadions winnaars te creëren. Een gedachte die het ministerie van Buitenlandse zaken heeft omarmd. Met The Other Games worden de andere kant van de Spelen zichtbaar, door alle sociale initiatieven uit Nederland te verbinden en zichtbaar te maken.

The Other Games belicht acht projecten in het bijzonder, gesteund door 25 Nederlandse organisaties. Deze projecten dragen bij aan een betere toekomst voor kinderen in de achterstandswijken in Rio de Janeiro. Denk hierbij aan gelijke toegang tot sport, beter onderwijs en meer voedselzekerheid. Dankzij de donaties en hulp van bedrijven, (oud)olympiërs en overheid worden bijvoorbeeld nieuwe sportlocaties gerealiseerd, zonnepanelen aangelegd en krijgen kinderen dagelijks een gezonde maaltijd. Op deze manier wordt Nederlandse kennis effectief ingezet en profiteren ruim 2000 kinderen van de Spelen in hun stad.

Verslag van The Other Games

Oud-rugby international Tessa Veldhuis en journalist Hidde van Warmerdam zijn in Rio om verslag te doen van The Other Games. Ze bezoeken de acht lokale projecten en maken dagelijks een reportage met als doel het effect van de lokale initiatieven in beeld te brengen. Zo geven ze de winnaars buiten het veld een gezicht en creëren ze meer aandacht voor de positieve verhalen in de achterstandswijken van Rio de Janeiro. De reportages vormen tevens het vertrekpunt voor een documentaire die het belang van sociale impact rondom grote sportevenementen in een breder perspectief zal laten zien.

 

 

Basis voor toekomstige sportevenementen

Deze campagne past perfect in de lange termijn visie van More2Win. “Wat me nog steeds verbaast, is dat er ondanks de grandioze budgetten bij sponsoren vaak zo weinig ruimte is voor inhoudelijke en maatschappelijke programma’s en zonder oog voor lokale bevolking van het gastland. Wij zijn ervan overtuigd dat de huidige organisatie van sportevenementen en sponsoring daarvan zijn houdbaarheidsdatum heeft bereikt. Door ze op een sociale en duurzame wijze te organiseren, zorgen we ervoor dat meer mensen daar profijt van kunnen hebben. Met sport als verbindende factor. Gelukkig gebeuren er ook al veel goede dingen en dat brengen we met The Other Games nu voor het eerst duidelijk bij elkaar. Dit is pas het begin!”, aldus een ambitieuze Van Dooren. 


Volg alle reportages via:

 www.theothergames.org en de social media kanalen:

www.facebook.com/TheOtherGames
www.twitter.com/The_Other_Games
www.instagram.com/theothergames