Uitvallers van de marathon krijgen een herkansing

Maanden getraind voor de marathon en uiteindelijk toch halverwege opgeven. Niet volgende keer beter, een mentale klap in het gezicht. Het verhaal van drie Japanse vrouwen die probeerde, maar faalde, bij de Nagoya Women Marathon in maart. Nike wil laten zien dat uitvallers geen afhakers maar winnaars zijn en bedacht in samenwerking met Wieden+Kennedy Tokyo een nieuwe kans. RE:RUN.

De teleurstelling is van het gezicht af te lezen. Maanden voorbereiding en de droom om een marathon te voltooien klapt midden in het gezicht uiteen. De serie RE:RUN volgt Nao, Natsumi en Kana de twee maanden in aanloop naar de nieuwe uitdaging. Het verhaal waarom zij moesten stoppen en natuurlijk de drive voor nieuw succes. De keuze voor vrouwen is geen toeval, Nike verwacht in 2017 meer dan 2 miljard dollar aan vrouwen artikelen te verkopen.

Hoewel de drie vrouwen ogenschijnlijk veel op elkaar lijken verschillen de verhalen enorm. Nao had last van haar maag en was in de veronderstelling dat haar vrienden al waren uitgevallen. Die waren echter al gefinisht. Ze loopt een nieuwe marathon om haar zelfvertrouwen weer op te krikken. Natsumi wist geen felbegeerde plek in de college banken te bemachtigen en voelde zich een mislukkeling. Ze loopt de marathon om haar eigenwaarde een boost te geven en uiteindelijk een nieuw leven te beginnen. Kana won eerdere vele wedstrijden maar moest opeens opgegeven. Een nieuwe ervaring die ze maar al te graag wil wissen.

Aan het einde van de serie zijn alle drie de vrouwen te zien wanneer ze een nieuwe editie van de marathon. Tranen vloeien van blijdschap. Het klassieke verhaal van persoonlijke barrières overwinnen is iets waar sport(marketing) groot mee is geworden. Met de herinnering van de NN Marathon Rotterdam vers in het geheugen ook een universeel verhaal. Over uitstappen maar nooit stoppen. Met Engelse ondertiteling.

Bron: FastCompany