Vier innovaties voor hardlopers die op zoek zijn naar meer informatie

'Vroeger' was een paar hardloopschoenen al voldoende. Maar liefhebbers waren op zoek naar meer: een hardloophorloge en zelfs een hartslagmeter. Vandaag mag een smartphone niet meer ontbreken. Apps als Nike+, Runkeeper en Looptijden.nl draaien altijd mee op de achtergrond. 2015 wordt een bijzonder jaar, want de eerste stappen van next-level 'wearables' worden zichtbaar. Daarom vier niet te missen wearables van SportTechie voor hardlopers die op zoek zijn naar meer informatie.

Sensoria

Hardlopen doet iedereen met zijn of haar benen. Het nadeel van een wearable om de arm of in de hand is daarom de onnauwkeurigheid bij het hardlopen. Sensoria kiest voor een wearable om de enkel. De slimme band wordt vastgemaakt aan de sok en meet nauwkeurig de snelheid, drukpunten en soort work-out. De coaching is real-time en gaat specifiek over lichaamshouding. Daarmee kunnen blessures beter voorkomen worden. Een paar sokken plus de wearable zijn te koop voor 199 dollar.

runScribe

De juiste looptechniek is cruciaal voor het voorkomen van blessures. 80% van de lopers heeft afgelopen jaar een (lichte) blessure gehad en is daarom genoodzaakt om af te haken. RunScribe verzamelt gedetailleerde informatie over de looptechniek. Alle gegevens worden opgeslagen en gedeeld met de community. Zodoende zijn patronen voor het voorkomen van blessures gemakkelijker te herkennen. Ren slimmer, langer en met minder blessures.

profileMyRun

'Bringing running science to everyone'. De slimme zool van profileMyRun was in januari één van de meest aansprekende hardloopinnovaties op de Amerikaanse elektronicabeurs CES 2015. ProfileMyRun is niet alleen een slimme hardloopzool maar ook een actieve community waar lopers ervaringen delen op basis van data. Lopers krijgen daadwerkelijk een nieuw beeld van de looptechniek en kunnen het materiaal hier op aanpassen.

Lees ook: een nieuw platform voor slimme hardlopers: profileMyRun

Zoi

Zelf kritisch naar je eigen looptechniek kijken is lastig. Filmen is een optie, maar sensoren kunnen de bewegingen beter analyseren. De sensor van Zoi wordt vastgemaakt op de schoen en biedt inzicht in de looptechniek. Zoi is gemaakt voor lopers van alle afstanden.