Vijf GoPro video’s van niet alledaagse sporten

GoPro heeft de sport voorgoed veranderd. Niet alleen kan iedereen zijn of haar favoriete sport makkelijk in beeld brengen, online genieten miljoenen mensen van sporten die voorheen onbereikbaar waren. De sporten waar men het meest nieuwsgierig naar is scoren goed. En daarom vijf GoPro-video's van sporten die we zelf niet alledaags beoefenen.

Waarom staat Youtube vol met gave video's over sport en atleten? Live Sessie 'de sportfilm van de toekomst' gaat in op de snelle veranderingen door de opkomst van YouTube, Vimeo, Vine, Instagram, GoPro en 3D. De digitalisering heeft miljoenen nieuwe filmmakers voortgebracht met nieuwe stijlen en nieuwe formats. Nooit eerder zaten we zo dicht op de huid van de atleet! Vrijdag 10 april in Filmtheather Cinerama in Rotterdam. Steven Vreughdenhil van GoPro, Ricardo Paterno, één van de beste Nederlandse skaters ooit, en Sami el Hassan,i maakt skatevideo's bij Bombaklats, delen hun ervaringen. Mis het niet en schrijf je nu in!

Pole Vaulting with Allison Stokke
Polstokhoogspringen is zeven seconden tunnelvisie. Tijdens de aanloop schiet van alles door het hoofd, het is de kunst om juist nergens over na te denken. In de schaduw is de GoPro goed zichthaar op het hoofd van Amerikaanse Allison Stokke. 

Freerunning with Pasha Petkuns
Freerunner Pasha Petkuns wordt gesponsord door Red Bull en vliegt op een doordeweekse dag van dak naar dak. Wees gewaarschuwd op duizeligheid, want speelse gemak waarmee Petkuns salto's maakt én de selfstick bedient is ongekend.

Boxing - No Place to Quit
Wie morgen zonder blauwe plekken op kantoor wil verschijnen kan de boksring maar beter vermijden. Jory WIlson (MMA-vechter) traint met zijn coach en draagt een GoPro. Opgeven is geen optie. Zes weken voor een gevecht loopt Wilson de tunnel in met slechts één doel: winnen.

On the Ice with the NHL
Het angstaanjagende van ijshockey is dueleren op schaatsen. De beperkte bewegingsvrijheid en controle maken de sport gevaarlijk. GoPro neemt je mee het ijs op met spelers van de Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL. 

Jon Gruden - Finish Strong
Inhaken vanaf 5.00. Van de kleedkamer tot het trainingsveld, Jon Gruden (voormalig NFL-speler) ademt American Football. De spelers doen wat hij zegt en met GoPro zit je op de eerste rij.