Vijf video’s over het leven in de Volvo Ocean Race

Op een doordeweekse dag geen kust in zicht en racen met dolfijnen. Het leven in de Volvo Ocean Race is mooi. Aan boord wordt zeker genoten maar vergeet niet, het is keiharde topsport. Vijf video's over het leven in de Volvo Ocean Race geven een uniek kijkje over het leven aan boord. Over ups-and-down, ongeluk in een klein hoekje en veel avontuur. 

Lees alle blogs over de Volvo Ocean Race 2014-15

Life at the Extreme

De Youtube-serie Life at the Extreme gaat helemaal over het leven aan boord. "Oceanen zijn de laatste ongetemde plek op aarde. Oceanen zijn goed voor 70 procent van de aarde maar nog slechts 5 procent is ondekt. Een zee van avontuur." Onderstaand de eerste aflevering, te volgen via Youtube. 

Why we sail

Avontuur staat aan de basis van romantiek over de Volvo Ocean Race. "Vandaag de dag lijkt het alsof er geen nieuwe plekken meer zijn om te ontdekken. Teminste op land. Mensen zijn slachtoffer van hun eigen succes. De ontdekkingsreizigers blijven thuis." 

How tough is Tony Rae?

Een klein moment van onoplettendheid kan grote gevolgen hebben zo bewijst het 'ongelukje' van Tony Rae aan boord van Team Vestas Wind. Hij raakte eerder al gewond aan zijn ribben maar hield het verborgen voor zijn moeder.

Snakes & Ladders

Het is een apart leven aan boord. Vriendschappen en spanningen zijn al voelbaar na de eerste dag. De race is in volle gang en voldoende nachtrust pakken is lastig. Daarom is de term 'Snakes & Ladders' geboren.

Wolf's Walk

Vorige week was het moment daar: de parade met bemanningsleden voor vertrek heet de Wolf's Walk en hoe kan je deze beter in beeld brengen dan met een GoPro? Het afscheid kent vele vrolijke gezichten met fans. Maar ook lastige momenten met een laatste knuffel.