Voetbalfan rent het veld op en betaalt boete via crowdfunding

De start van de Premier League kende bij de wedstrijd tussen West Ham en Tottenham Hotspur een vreemde wending toen een fan het veld op rende en de vrije trap nam. Geen doelpunt, wel een boete van 305 pond was het gevolg. De jongen van 22-jaar betuigde spijt maar betalen was onvermijdelijk dus bedacht Jordan Dunn een crowdfunding campagne.

De fan trok niet alleen de aandacht vanwege zijn aanwezigheid op het veld. De vrije trap werd namelijk door de jury beschreven als 'bent it like Beckham'. Een compliment gezien de kwaliteit en status van David Beckham. Daarnaast was de jury tevreden met het feit dat alle kleren aanbleven. Jordan Dunn uit Dover bood zijn excuses aan maar ontving toch 305 pond voor zijn 'moment of madness'. Een stadionverbod, wat normaal gebruikelijk is, bleef uit.

De actie kreeg veel sympathieke reacties en dus besloot Dunn om de boete te crowdfunden via Gofundme. Binnen recordtijd was het bedrag binnen. De leukste reacties: "Worth every penny, Upton Park at it's best!", "hightlight of the game, as usual, none of our defenders closed you down! Were you wearing clown shoes?", "let me know if any interest joing us - we're looking for a new number 10" en "best show i've see at Upton Park in ages".

Lees meer: 4 P's voor succesvol crowdfunden in de sport

Wellicht is het een interessante marketingstunt om de enthousiaste fan te contracteren? Al bestaat de kans dat fans massaal de mogelijkheid aangrijpen om ook het veld op te rennen. Bekijk onderstaand de vrije trap.