Voldoende bewegen anders wordt Facebook geblokkeerd dankzij Nudge Kick

"Nog even op Facebook en dan ga ik echt dat rondje hardlopen." 15 minuten en tientallen updates later is het momentum verdwenen. "Ach ik ga morgen wel." Herkenbaar? De tijd die we dagelijks doorbrengen op Facebook en andere apps is ongekend. Nudgke Kick blokkeert apps en websites totdat de gebruiker kan aantonen dat hij/zij voldoende bewogen heeft.

Nudge Kick is niet alleen een service die op de smartphone staat maar ook werkt met een Google Chrome extension. Zo worden apps en websites op zowel smartphone, tablet als PC geblokkeerd. Gebruikers installeren de app, kiezen een sportschool en daarna de apps en websites die ze willen blokkeren. Vervolgens is het zaak om een scherp doel te stellen en Nudge Kick werkt samen met sport apps om de toegang te blokkeren.

Voor liefhebbers van sport, die de komende maanden maar al te graag de kou in duiken, is Nudge Kick overbodig. Maar veel mensen zien de donkere maanden als een excuus om op de bank te ploffen en niet te gaan sporten. Een mobiele stok achter de deur kan dan uitkomst bieden. Geen TV? Oke. Geen Facebook. Oh nee!

De app maakt onderscheid tussen wandelen, hardlopen of de sportschool en biedt vervolgens lijst met apps om te blokkeren. Bouw aan een klein trainingsschema door de dagen te selecteren om te gaan sporten en GO! Op de selecteerde dagen blokkeert de app Facebook en andere apps totdat de meter vol is. "Willpower made simple"

Nudge Kick is nu in beta. Voor meer informatie: NudgeKick.com