Watersportgebied in hartje Rotterdam: RIF010

RIF010 wil surfen, raften en duiken in helder water met hoge golven tot 1,5 meter hoog. Een watersportgebied midden in Rotterdam. Geen droom maar wellicht binnen een jaar werkelijkheid. Vandaag tot 12.00 is de laatste kans om te stemmen op het Stadsinitiatief.

In schoon en helder water met hoge golven zwemmen in de Steigersgracht van Rotterdam. Het lijkt werkelijkheid te gaan worden. Een installatie zorgt elke 7,5 seconde voor golven van 1,5 meter hoog om te surfen, raften en kanoën maar ook zwemmen, waterpoloën en scuba duiken. Het plan is er om van april tot oktober clinics te gaan organiseren om meer watersport te gaan beoefenen. En daarnaast evenementen met wedstrijdzwemmen, schoonspringen en surfen.

NOC*NSF ondersteunt het initiatief en de werkzaamheden starten in augustus, mits RIF010 gekozen wordt. Co-financiers zorgen voor een bijdrage van €580.143 en Stadsinitiatief vult de begroting aan met €3.000.000. Dan moet RIF010 eerst afrekenen met de andere kandidaten waaronder het 8-jarenplan van 010BMXRacing om Rotterdamse jongeren te ontwikkelen van breedtesporters tot topsporters in de BMX-racingsport.

Topsporters zoals surfer Dorian van Rijsselberghe, Bibian Mentel en Martin van Waardenberg zijn positief. De jury ziet RIF010 als "een gedurfd en spectaculair initiatief dat een belangrijke bijdrage kan leveren aan de gebiedsverbetering van een 'vergeten' locatie midden in het centrum van de stad. Door het unieke en innovatieve karakter van het plan, heeft het de potentie om uit te groeien tot een voorziening van internationale allure dat past bij het imago van Rotterdam."

Stemmen kan met DigiD en BSN tot en met 10 juli op Stadsinitiatief.nl