Who run the world? Girls!

Adidas Running introduceert de PureBOOST X: een innovatieve hardloopschoen speciaal ontwikkeld voor de fijnere vrouwenvoet. Nota bene in de NikeWomen week (25-29 januari in diverse wereldsteden) richt adidas zich eveneens tot het vrouwelijke geslacht. Who run the world? Juist ja, girls!

Donderdagavond 28 januari rond de klok van zes. Een hoop geklets, gegiechel en gezonde spanning. De PureBOOST X is letterlijk en figuurlijk het stralende middelpunt van het launch event in De School in Amsterdam. Azina Saeidi, assistant manager Brand Communications bij adidas Benelux, trapt af voor een overwegend vrouwelijk publiek van (online) influencers: (fit)bloggers, door adidas gesponsorde atleten en gespecialiseerde running media. 

“High performance en high fashion komen samen” - Ireen van den Assem

Adidas is van scratch af aan begonnen. Jarenlang testen en onderzoeken met vrouwelijke atleten heeft geresulteerd in een fijn gevormde hardloopschoen die de actieve levensstijl van vrouwen ondersteunt. In tegenstelling tot de meeste hardloopschoenen is de PureBOOST X geen aangepaste editie van een mannelijke variant. High performance en high fashion komen – nog meer dan bij voorgaande BOOST modellen – samen. 

Dankzij het flexibele silhouet van de PureBOOST X vormt de schoen zich naar de voet. Zo ervaart eenieder haar meest natuurlijke run. De zwevende boog maakt de hardloopschoen niet alleen een lust voor het oog, maar omhelst als het ware de voet en biedt zo de nodige ondersteuning. Dankzij de BOOST technologie, de revolutionaire dempingsmethode die adidas reeds in 2013 introduceerde, ontvang je bovendien bij iedere pas energie: I return your positive energy with every step. My floating arch hugs and supports you every step and my sole stretches with your stride. I am PureBOOST X. Draft off my energy.

Eerst lopen, dan geloven. De genodigden kunnen de energie van de PureBOOST X beleven tijdens een veelzijdige run in het Rembrandtpark. Enthousiast worden de eerste kilometers afgelegd en ook uitvalspassen, squats, sprongen, burpees, push ups en dips komen eraan te pas. De PureBOOST X doorstaat de test moeiteloos, en eigenlijk wist ik dat al vanaf het moment dat ik het ultralichte pantoffeltje aansnoerde: de perfecte pasvorm gecombineerd met een tof ontwerp. I’m all in!

“Een heerlijke schoen die ervoor zorgt dat ook vrouwen er prettig, droog en hip bij lopen” - Ireen van den Assem

Hardlopen anno 2016 gaat namelijk veel verder dan comfortabel en blessurevrij lopen. Dat blijkt wel uit het feit dat zowel adidas als Nike zich specifiek tot vrouwen richten. Bovendien zijn het volgens de wetenschap niet de hardloopschoenen die de blessures kunnen voorkomen of verhelpen. Het belangrijkste bij een hardloopschoen is dat deze fijn zit. Loopanalyses, infra-roodsensoren, (over)pronatie, supinatie? Een stukje boerenverstand en goed luisteren naar je lichaam: eigenlijk moet je niet voelen dat je hardloopschoenen aan je voeten hebt.

Precies dat is hetgeen wat de PureBOOST X in mijn ogen een succes maakt. Een heerlijke schoen die ervoor zorgt dat ook vrouwen er prettig, droog en hip bij lopen. Gezien de toename van het aantal sportende vrouwen, een slimme zet. Voor veel vrouwen heeft sporten immers niet alleen te maken met actief bezig zijn of presteren, maar vooral ook met je prettig voelen, er goed uitzien en (samen) plezier beleven. Dus girls, let’s go and run the world!