Zelf een biertje tappen in het stadion?

In de meeste voetbalstadions wordt vanwege de veiligheid alleen alcoholvrij bier geschonken, het grote nadeel zijn de lange wachtrijen. De catering tapt in veel gevallen het biertje per beker maar in Amerika hebben ze daar nu iets op gevonden. Een bierautomaat.

Zelf een biertje tappen klinkt romantischer dan het is, maar de bierautomaat biedt zeker een aparte beleving. De fan heeft van te voren een kaart (met leeftijd) van saldo voorzien en plaatst deze in de machine. Daar komt vervolgens een keuzemenu tevoorschijn, bier selecteren, beker eronder en tappen maar! Momenteel zijn vier biersoorten te verkrijgen. Bij de automaten staan wel medewerkers om fans naar hun ID te vragen en tekenen van dronkenschap in de gaten te houden.

Het bier is iets koper, in totaal $10 dollar cent. De machine verzamelt data over het gebruik in combinatie met de locatie en de wedstrijd, zo kan de DraftServ ingezet worden als een slimme marketingtool. En daarnaast is het interessant voor efficiënt voorraadbeheer. Over de capaciteit is niets bekend gemaakt. Dankzij automatisering wordt handmatig klaarmaken van eten en drinken steeds meer een luxe. Wellicht zijn dit eerste stappen in een golf van automaten. Binnen de MLB wordt vooralsnog enthousiast gereageerd.

Lees ook: vier creatieve actie-automaten


Bronnen: PSFK - CNBC
Afbeeldingen: Twitter Creapils - Ackerman