Zo passen de meest flexibele schoenen ter wereld in een schoenendoos

Een schoenendoos zorgt niet alleen voor bescherming maar was vroeger ook één van de weinige marketingmiddelen die een fabrikant tot zijn beschikking had. De verkoper komt binnen met een speciale, felgekleurde schoenendoos en de hele winkel kijkt nog steeds waar deze schoenen naartoe gaan. Nike is bijvoorbeeld te herkennen aan lichtoranje. Naast de kleur zijn er echter weinig mogelijkheden, maar wat als de verkoper aankomt met een enorm kleine doos voor een volwassen persoon? Dan zitten daar de Nike Free 5.0 in.

Vergeet de felgekleurde dozen, de Nike Free Box is een limited edition ter promotie van de flexibele Nike Free 5.0 en is slechts een 1/3 van een normale schoenendoos. Dat scheelt niet alleen ruimte maar ook materiaal en is daardoor milieuvriendelijk en kost minder. Win-Win. De schoenen zijn extreem flexibel, worden opgerold en zo dwars in de doos gelegd. Bovenop staat dan ook vermeld: "Nike Free 5.0 Maximum Flexibility." Of de nieuwe opbergvorm niet ten koste gaat van het materiaal staat er niet bij vermeld. 

 

Het concept en de uitvoering is zo goed dat toelichting eigenlijk overbodig is, desalniettemin: "Dankzij de unieke flexibiliteit van het nieuwe Nike Free Model hebben we een speciale verpakking kunnen maken: Nike Free Box. Een schoenendoos eenderde van het origineel. Met dit idee gebruiken we minder materiaal, minder opslagruimte en het demonstreert de flexibiliteit van het nieuwe model nog voordat de schoenendoos geopend is."

Het concept in 40 seconden:

Afbeeldingen: The Die Line
Bron: The Die Line