Zoektocht naar de meest memorabele topsportmomenten in Rotterdam bijna afgerond

In het kader van het 25-jarig bestaan startte Rotterdam Topsport dit jaar de verkiezing rond '25 True Stories'. Welke sportmomenten staan bij de inwoners van de havenstad nog in het geheugen gegrift? Bijzondere evenementen als de Grand Départ van de Tour de France (2010), WK Judo (2009), WK Turnen (2010), FIVB World League Volleybal (1996) of WK BMX (2014)? De spannende Davis Cup-strijd van Nederlandse tennissers (1994) of de gouden medaille van Vlaardinger Mark Huizinga op de Spelen in Sydney (2000)? Of toch de laatste grootste prijs van Feyenoord, gewonnen tijdens een zinderende finale in de eigen Kuip (2002)? Inmiddels zijn er al ruim 7.800 stemmen uitgebracht, terwijl de verkiezing bijna ten einde loopt. 

Een bijzondere trackrecord van topsportevenementen

Al 25 jaar werkt Rotterdam Topsport aan het bereiken en versterken van de internationale positionering van Rotterdam als toonaangevende sportstad. Dit doet het - samen met o.a. het gemeentebestuur, Gemeente Rotterdam en Rotterdam Sportsupport - door verschillende internationale sportevenementen, EK's en WK's naar de havenstad te halen. Maar ook door lokale initiatieven, topsportverenigingen, accommodaties en talentcentra te ondersteunen en te professionaliseren. Daarnaast door topsporters (met een A-, B- en HP-status) en talentvolle sporters verder te helpen met hun (top)sportcarrière.

De 25 True Stories vormen dan ook een mooie trackrecord van alle inspanningen die de organisatie de voorbije jaren heeft uitgevoerd. Grote evenementen als het WK Judo, Grand Départ Tour de France, WK Squash, EK Dressuur, Volvo Ocean Race, WK Korfbal, EK Boksen voor Vrouwen en het EK Honkbal werden naar Rotterdam gehaald. Daarnaast komt de internationale top jaarlijks naar Zuid-Holland overgevlogen voor het ABN Amro World Tennis Tournament, CHIO Rotterdam (Hippische sport) en de NN Marathon Rotterdam, terwijl de havenstad ook een kweekvijver van Nederlands (top)sporttalent blijkt te zijn. Stuk voor stuk mooie evenementen, successen en herinneringen... maar wat is de gemiddelde Rotterdam nu eigenlijk het meest bijgebleven? 

Stemmen op de 25 True Stories

De verkiezing met de 25 True Stories moet hier antwoord op gegeven! Op de website van Rotterdam Topsport kan iedereen zijn of haar favoriete en - bovenal - meest memorabele topsportmoment uitkiezen. Via het magazine, social media, banners en andere visuals in de stad, is de campagne meermaals onder de aandacht gebracht. De teller staat nu op ruim 7.800 stemmen, maar men kan nog tot het einde van het jaar (31 december 23:59 uur) een stem uitbrengen. Wat is hét topsportmoment van Rotterdam? 

De huidige top 10: 

  1. Het WK Judo in Ahoy (2009)

  2. De 25e finale van de Korfbal League in Ahoy (2014)

  3. Het WK BMX in Ahoy (2014)

  4. De Volvo Ocean Race-finish in Rotterdam (2006)

  5. De gouden medaille van Mark Huizinga op de Spelen (2000)

  6. De UEFA Cup-winst van Feyenoord in de eigen Kuip (2002)

  7. Het EK Dressuur in het Kralingse bos (2011)

  8. CHIO Rotterdam: het oudste topsportevenement in de stad (66 jaar) en jaarlijks terugkerend (2014)

  9. Wedstrijden van legendarische tennissers tijdens de ABN AMRO World Tennis Tournament (2012)

  10. WK Turnen: het grootste internationale turntoernooi ooit in Nederland (2010)

Stemmen kan hier (tot en met 31 december 2015)!