10 inspirerende voorbeelden van #olympicday

Afgelopen dinsdag werd de verjaardag van de moderne Olympische Spelen uitgebreid gevierd. Wereldwijd nemen jaarlijks honderdduizenden mensen - van jong tot oud - deel aan diverse educatieve en sportieve activiteiten. Zo grepen in ons land topsporters, sportbonden en NOC*NSF deze dag aan om o.a. kinderen spreekbeurten te geven over de Olympische waarden excelleren, respect en vriendschap en stil te staan bij de IK-JIJ-WIJ campagne. Ter inspiratie hebben we voor jullie 10 inspirerende voorbeelden van #olympicday in Nederland en buitenland verzameld. 


1. Peter Rozenbeek (Futsal)

Peter Rozenbeek, doelman van het Nederlands zaalvoetbalteam, trok naar de plaatselijke school om jonge kinderen wat bij te leren over topsport. 


2. Dafne Schippers & Atletiekunie

De Atletiekunie haakte in op OlympicDay door een video met Dafne Schippers online te zetten. Wat als Schippers nog één Olympische sport kon kiezen, waar zou ze dan voor kiezen? 


3. Linde Verbeek-Gommers (Roeien)

Ook de roeibond participeerde in Olympic Day en stuurde Linde Verbeek Gommers naar de basisschool.


4. Johan Kenkhuis (zwemmen)

Johan Kenkhuis, topzwemmer en drie maal actief op een Olympische Spelen, bezocht 3 basisscholen en de Paralympische zwemploeg - die eind juli deelnemen aan de Special Olympics in Los Angeles. 


5. Beijing 2022

Beijing, samen met Almaty in de race voor de Olympische Winterspelen van 2022, greep de dag aan om een show weg te geven, tijdens een sportdag in Changping (Beijing). 


6. US Olympic Team

Ook in de Verenigde Staten werd de verjaardag van de Olympische Spelen uitgebreid gevierd. 


7. Adri Nugter 

Olympic Day is voor velen ook een dag om (Olympische) herinneringen op te halen. Zoals Adri Nugter ook deed bij de Olympic Day-viering in het Olympisch Stadion te Amsterdam.


8. Chris Froome (Team Sky)

Op de wielrenfiets stond Team Sky even stil bij de verjaardag van de moderne Olympische Spelen.


9. Esther Vergeer

Ook voormalig rolstoeltennisser Esther Vergeer bezocht scholen om kinderen meer te leren over de Olympische waarden en sporten op een hoog niveau.


10. NOC*NSF promovideo 

NOC*NSF ontwikkelde een speciale promovideo waarin Olympic Day nog even kort werd uitgelegd.