11 dames, 1 boot en ontelbaar veel verhalen

Gister werd de trailer van No ordindary women gelanceerd, een documentaire serie over 11 dames die een extraordinary thing gaan doen; de wereld rondzeilen. Team SCA, het damesteam in de Volvo Ocean Race 2014/2015, de TEAM SCA Academy en de serie No Ordinary Women. Een sterk staaltje storytelling en activatie om de maatschappelijke betrokkenheid van SCA op de kaart te zetten; het wereldwijd ondersteunen van de ontwikkeling van vrouwen en hun recht op een volwaardige deelname aan de samenleving.

Edet, Libresse, Tena en Tork 
Voor wie het nog nergens heeft gelezen of gehoord: SCA is een toonaangevende, wereldwijde leverancier van hygiëne- en bosproducten met verkoopactiviteiten in bijna 100 landen op alle continenten. In Nederland brengt SCA o.a. de merken Edet, Libresse, Tena en Tork op de markt. Het bedrijf hecht veel belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, is de grootste particuliere bosbezitter van Europa en beheert deze bossen volgens de eisen van de Forest Stewardship Council (FSC). 

Women rule the world!
Wereldwijd wordt zo’n 80 procent van de retailproducten van SCA door vrouwen gekocht. Hierdoor is SCA op natuurlijke wijze betrokken bij het aandeel van vrouwen in de hygiëne van miljoenen huishoudens wereldwijd. Daarnaast ondersteunen ze wereldwijd de ontwikkeling van vrouwen en hun recht op een volwaardige deelname aan de samenleving door ze toegang te bieden tot en voorlichting te geven over hygiëneproducten en -oplossingen.

TEAM SCA in de Volvo Ocean Race
In 2012 kondigde SCA aan te gaan deelnemen aan de Volvo Ocean Race 2014-2015. In de lijn van hun doelstelling biedt SCA vrouwen de kans om te strijden in een arena die gewoonlijk aan mannen is voorbehouden. Alles draait om het overwinnen van onverwachte moeilijkheden en het opbouwen van een hecht team dat klaar is voor de toekomst. En daar blijft het niet bij.

Lees hier alle blogs over de Volvo Ocean Race

TEAM SCA Academy
Op Internationale Vrouwendag wordt in samenwerking met Getty Images de TEAM SCA Academy gelanceerd. Het doel van de TEAM SCA Academy is het stimuleren, inspireren en ondersteunen van vrouwelijke fotografen over de hele wereld. De overall winner wordt op 1 oktober 2014 bekend gemaakt en zal op elke stopover met TEAM SCA samenwerken voor een project gelinkt aan lokale initiatieven rond Vrouwen en Hygiëne.

11 dames, 1 boot en ontelbaar veel verhalen!
Naast het opzoeken van interactie met de doelgroep, het betrekken van hun fans en het onder de aandacht brengen van de boodschap van SCA op een manier die klopt worden er bijzondere verhalen beleefd, verteld, vertaald en gedeeld. Verhalen van dames met een missie en moeders zoals onze Nederlandse Carolijn Brouwer. Hieronder op de Instagram foto met haar zoontje Kyle.

Tuurlijk, ook de papa’s aan boord van alle boten gaan hun kids missen. Maar de manier waarop de verhalen door TEAM SCA worden neergezet en alle mooie momenten in beeld worden gebracht maakt toch dat je een knoop in je maag voelt elke keer als je dit soort momenten ziet? Wanneer een schaterlach van één van de meiden door de boxen van je computer galmt? Gevolgd door respect en bewondering voor het harde werken van de dames en de lef die ze hebben om al die oceanen over te varen…

Wereldcampagne
Wanneer je tussen de regels door kunt lezen en voelen dat er met passie, energie en professionaliteit aan zowel commerciële als maatschappelijke doelen wordt gewerkt. Als je met verhalen en beelden zoveel emotie, bewondering en compassie kan opgeroepen dan doe je wat mij betreft echt iets goed…

May I present you de trailer van No Ordinary Women… Ik heb al vaak de vraag gekregen: denk je dat er weer een Stoere mannen hoge golven komt deze Volvo Ocean Race? Bij deze. Kippevel.