Mobiel betalen in de grootste sportkantine van Londen: het Holland Heineken House

Bijna 18 procent van de Nederlanders bankierde in het tweede kwartaal van 2012 via mobiel door hun banksaldo te bekijken of een overschrijving te doen. Daarmee groeit het aantal Nederlanders dat mobiel geldzaken beheert nog steeds ieder kwartaal. Cashless betalen is een onderwerp wat binnen de sport in steeds grotere regelmaat terugkomt, geen gedoe meer met contant geld of plastic muntjes, de mobiel wordt de portemonnee. De Rabobank combineert sport en mobiel betalen al geruime tijd en ook in het Holland Heineken House gaan 100.000 sportliefhebbers via de app of met (de) NFC(-sticker) mobiel betalen.

De bezoekers van het Holland Heineken House ontvangen bij binnenkomst een betaalkaart of hebben een NFC sticker die op de mobiele telefoon geplakt kan worden. Via de Zin in Goud-app kunnen bezoekers het saldo (van de kaart of op de sticker) opwaarderen en de transacties bekijken. Daarnaast brengt de app al het Olympische nieuws van fans en sporters. Het betaalsysteem maakt gebruik van de MiniTix-portemonnee. Het betaalsysteem waar de Rabobank al sinds de opstartfase gebruik van maakt.

Eerder probeerde vijf grote partijen (ABN Amro, ING, KPN, Rabobank en Vodafone) via samenwerkingsverband een nationaal platform voor mobiel betalen te ontwikkelen. Het systeem zou gebruik gaan maken van NFC, maar de ontwikkeling is inmiddels gestopt doordat de gekozen oplossing te complex bleek en te lang duurde.

Voor mobiel betalen is het Holland Heineken House de ultieme testcase voor een, inmiddels doorgewinterd, systeem.

Meer informatie
Mobiel betalen in het Holland Heineken House
Zin in goud - App Store
Zin in goud - Google Play

Bronnen
Nederland initiatief voor mobiel betalen met NFC gestopt
Bijna 18 procent van de Nederlanders bankiert via mobiel