5 onmisbare apps voor de komende sportzomer

Hoewel het Nederlands elftal niet zal deelnemen aan het Europees kampioenschap voetbal in Frankrijk, wordt het toch een zomer om naar uit te kijken voor de sportliefhebber. Van de Tour de France tot de Olympische Spelen en van het EK voetbal tot de EK atletiek in Amsterdam. Alle sporten komen aan bod. Hoe blijf je op de hoogte van alles wat zich afspeelt tijdens deze evenementen? Er zijn honderden apps die je kunt downloaden om sportwedstrijden te volgen. Maar welke apps zijn écht onmisbaar tijdens de sportzomer?

TeamNL

NOC*NSF ontwikkelde de app TeamNL zodat je de Nederlandse sporters op weg naar en tijdens de Olympische Spelen en Paralympische Spelen op de voet kunt volgen. Bij het openen van de app zie je direct het laatste sportnieuws. Daarnaast zijn er opties om op de hoogte te blijven van wat jouw favoriete sporter presteert of kun je instellen dat je een herinnering krijgt wanneer deze sporter daadwerkelijk in actie komt op het toernooi waaraan hij of zij meedoet. Ook kun je in de app checken welke atleten zich al geplaatst hebben voor de Spelen in Rio de Janeiro. De app bevat ook een fanwall: hier zie je een overzicht van tweets en berichten over TeamNL.

Beschikbaar voor iOS en Android
Prijs: GRATIS

Eurosport

Eurosport heeft de uitzendrechten van vele grote sporttoernooien en - evenementen deze zomer en met behulp van de handige Eurosport Player kun je dit alles op je smartphone of tablet bekijken. Bovendien kun je in de app het laatste sportnieuws checken, een profiel aanmaken, je eigen pagina’s samenstellen met bijvoorbeeld alleen nieuws over voetbal en wielrennen, live scores zien en columns lezen. Met deze app weet je zeker dat je niets van de sportzomer mist!

Beschikbaar voor iOS en Android
Prijs: Gratis

NOS

In Nederland moet je deze zomer bij de NOS zijn als je live sport wilt zien. De omroep zendt onder meer het EK voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen uit. Dit alles is ook live te zien via de app. Bovendien kun je ook bijvoorbeeld het Sportjournaal of het programma rond het EK voetbal terugkijken. Tevens volg je via de app het laatste (sport)nieuws en lees en zie je reacties van diverse sporters.

Beschikbaar voor iOS en Android
Prijs: Gratis

ESPN

ESPN is een Amerikaans televisienetwerk, dat 24 uur per dag sportgerelateerde programma’s uitzend. De app van ESPN biedt informatie over vrijwel elke denkbare sport. Je kunt de live scores van heel veel verschillende sporten checken, uiteraard het laatste nieuws lezen, maar ook podcasts terugluisteren of video’s bekijken. Wat de app onderscheidt van andere, is de mogelijkheid om het te personaliseren. Naar sport, club, competitie of zelfs toernooi. Zo kun je je eigen homepage samenstellen met bijvoorbeeld alleen nieuws over de Olympische Spelen, of over Euro 2016.

Beschikbaar voor iOS en Android
Prijs: Gratis

Snapchat

Snapchat is er niet om het laatste sportnieuws te checken, maar wel om de sportteams en sporters te volgen tijdens de sportevenementen. De deeldienst heeft inmiddels meer dan 100 miljoen gebruikers en veel atleten en sportploegen bieden op Snapchat een kijkje achter de schermen. Bovendien gaat Snapchat deze zomer live sport uitzenden. Voor het eerst zijn de Olympische Spelen dit jaar te volgen via de populaire dienst, die een deal heeft gesloten met NBC, de rechtenhouder in de Verenigde Staten voor het uitzenden van de Spelen. Snapchat gaat in de bekende korte clips hoogtepunten van het grootste sportevenement ter wereld tonen.
 
Beschikbaar voor iOS en Android
Prijs: Gratis

Welke apps mis je in dit rijtje en vind jij onmisbaar deze sportzomer? Laat het ons weten via info@sportnext.nl of bereik ons via Twitter.

Dit artikel verscheen eerder in het nieuwe SPORTNEXT magazine. Het magazine telt meer dan 80 pagina's vol met inspirerende verhalen, analyses en achtergronden uit de bijzondere wereld van sportmarketing. Je kunt het magazine hier bestellen.