adidas maakt 30.000 persoonlijke video’s voor alle deelnemers aan Boston Marathon

Ter ere van het 30-jarig partnership met de Atletiekfederatie van Boston creëerde adidas afgelopen weekend maar liefst 30.000 unieke video’s. Van elke deelnemer aan de Boston Marathon werd een persoonlijke video gemaakt. De activatie is onderdeel van de ‘Here to Create Legend’-campagne van het kledingbedrijf.

Personalisatie wordt steeds belangrijker in (sport)marketing. En dankzij nieuwe technologieën is het makkelijker geworden om campagnes en activaties te personaliseren. adidas toonde tijdens de Boston Marathon aan wat er op dit gebied al mogelijk is.

Hoe ging het precies in z’n werk? Dankzij data die werd gegenereerd via chips in het startnummer en speciale matten die een radiosignaal naar antennes stuurden, werd op bepaalde plekken in het parcours bijgehouden hoe snel de deelnemers liepen. Zo wist adidas precies wat de doorkomsttijd was na bijvoorbeeld 12 kilometer. adidas werkte samen met digitaal bureau Grow, dat op zeven strategische plekken langs het parcours camera’s had gezet. Na 15 kilometer en bij de finish werd er van iedereen persoonlijk materiaal geschoten.

Het resultaat is een video die jouw startgroep laat zien, je doorkomsttijden en aanmoedigingen langs de kant toont, en het moment dat je over de finish komt. Elke video heeft ook een soundtrack.

De persoonlijke video’s waren enkele uren na afloop van de Boston Marathon al beschikbaar voor de deelnemers. Die kregen ze toegestuurd in een persoonlijke email en de video’s zijn ook te bekijken door op de speciale website je startnummer in te vullen.

NN Marathon Rotterdam

In Nederland zien we tijdens de Marathon van Rotterdam iets soortgelijks. In 2016 ontwikkelden Nationale-Nederlanden en sportmarketingbureau Triple Double de Hardloop Supporter. Een unieke activatie waarbij familie, vrienden en collega’s via www.hardloopsupporter.nl persoonlijke aanmoedigingsvideo’s in kunnen sturen voor hun helden van de NN Marathon Rotterdam.

Deze video’s worden tijdens de marathon afgespeeld op een enorm scherm (20m2) net na het 37 kilometerpunt. Doordat de video’s aan het startnummer van de deelnemers zijn gekoppeld, is het met behulp van een chip mogelijk de juiste video’s op het juiste moment af te spelen.

ZIE OOK: Video-aanmoedigingen zorgen voor emoties tijdens NN Marathon Rotterdam


Headerfoto: Shutterstock.com