adidas Running presents Ultra Boost: running meets fashion (LIVE)

Na de succesvolle lancering twee jaar geleden presenteert adidas Running vandaag in New York een nieuwe editie: de Ultra Boost. Sinds de introductie zijn er 20 marathons gewonnen met adidas Boost-technologie en 3 van de 5 snelste tijden ooit. Een combinatie van de revolutionaire Boost (+20% foam cushioning voor extra ondersteuning) en het ultra lichte adidas PRIMEKNIT voor optimaal comfort. Het model doet sterk denken aan Pure van adidas, die is met veel lof ontvangen. Ultra Boost brengt running en fashion samen: desportificatie. Gijsbregt Brouwer is namens Sportnext aanwezig bij de presentatie. De onderstaande video staat verborgen op het Youtube-kanaal van adidas running.  "Abandon the ordinary and join the running revolution with adidas Ultra Boost. Energy takes over with Ultra Boost the greatest running shoe ever." Onder andere Yohan Blake, Wilson Kipsang en David Villa zijn aanwezig om de Ultra Boost te presenteren.

Hands-on met de Ultra Boost

De nieuwe Ultra Boost lijkt sterk op de streetwear schoen Pure BOOST, maar vergis je niet: het zijn echte running schoenen. De verwachting is niet dat deze schoen veel tijdens de grote marathons te zien zal zijn. Toppers als Wilson Kipsang die zweren bij de Adios voor de marathon en Glide voor de trainingen. Hier is een grote markt in running voor en wel om één simpele reden: ze lopen echt goed. De PRIMEKNIT-technologie geeft meer rek aan de bovenzijde (upper) en biedt dus meer comfort en Boost is en blijft Boost. Bouncy en prettig op de weg. Daarnaast ziet de Ultra Boost er erg goed uit en dit zal een nieuwe doelgroep aanspreken.

Lees ook: adidas anno 2015 - preview op een grote aankondiging

adidas Running Ultra Boost: The Greatest Running Shoe Ever Is Here

What Goes into Making the "World's Best Running Shoe?" - HYPEBEAST TV

Comfort & ondersteuning

De adidas Ultra BOOST bevat 20% meer BOOST waardoor de traditionele EVA-middenzool niet meer noodzakelijk en dus verwijderd is. Tijdens het hardlopen kan je voet 10mm (of zelfs meer) in de breedte zwellen. Om te voorkomen dat dit ongemakken veroorzaakt is de bovenkant van de adidas Ultra BOOST gemaakt van PRIMEKNIT. Dit voelt op sommige plekken 'als een sok' maar op andere plekken waar dit nodig is biedt de schoen juist extra steun. Ook de binnenconstructie is met het oog op comfort en blessures vernieuwd; de verhoogde maar stretchende hiel en de sluiting van de schoen passen zich aan naar de natuurlijke bewegingen van de voet. De adidas Ultra BOOST combineert dit alles met een opvallend Stretch Web op de onderkant van de zool en een verbeterd TORSION® SYSTEM in de zool, dit zorgt voor extra stabiliteit en controle. De adidas Ultra BOOST kost €180 en is vanaf 11 februari te krijgen via shop.adidas.nl en vanaf 25 februari bij hardloopspeciaalzaken.

Behind the scenes

In een persoonlijke blog op de adidas Group blog deelt James Tarrier zijn gedachten bij het ontwikkelen van de Ultra BOOST. Met name de bovenzijde van de schoen is compleet opnieuw ontwikkeld. "Our goal was simple; create a shoe that unleashes the full potential of the amazing BOOST foam while at the same time ensuring an unsurpassed adaptable fit in the upper. We looked for ways to create an unrestricted yet supportive upper which can adapt to each individual foot type and movement to make a real difference in fit and feel." De inspiratie kwam onder andere uit de autobranche en van medische instellingen. (adidas Group blog)

Ultra Boost