Ajax sluit eerste internationale samenwerking in FIFA esports

Ajax wil met behulp van esports wereldwijd jonge voetbalfans aan zich binden. Om die ambities kracht bij te zetten contracteerden de Amsterdammers vorige week al de Amerikaanse FIFA pro Joey Calabro en vandaag maakt de club bekend dat het Bob van Uden tot het einde van het FIFA 18 seizoen verhuurt aan Sagan Tosu. Van Uden is het nieuwste talent dat wordt toegevoegd aan het esports-team van Ajax.

De voormalig jeugdspeler van Ajax was afgelopen seizoen actief voor het esports-team van PEC Zwolle en stapt per direct over naar Ajax. Van Uden krijgt rugnummer 95 waarmee hij komend seizoen uitkomt in de Japanse eJ.League. Daarnaast traint hij mee met het onder 18-team van Sagan Tosu. 

Van Uden is erg blij met deze kans: "Komend seizoen gaat de Japanse edports competitie voor het eerst van start. Ik ben onwijs trots dat ik daar onderdeel van mag uitmaken vanuit de samenwerking tussen Ajax en Sagan Tosu. Als speler in de jeugdopleiding van Ajax was het mijn droom om als Ajacied prijzen te winnen, het liefst internationaal. Ik krijg nu alsnog deze kans en dat is geweldig. Ik ben erg blij dat ik vanaf komend seizoen voor Sagan Tosu mag uitkomen en de club kan helpen bij hun start en ambities in esports. Ik ga er alles aan doen om samen met de begeleiding van Ajax en Sagan Tosu en mijn coaches van Bundled het WK FIFA te halen."

Commercieel directeur van Ajax, Menno Geelen: "Bob was al bekend met Ajax vanuit de jeugdopleiding. Hij speelde in een lichting die bestond uit onder anderen Matthijs de Ligt en Justin Kluivert. Ondanks dat Bob het op het veld net niet gered heeft, krijgt hij op deze manier alsnog de kans om te spelen voor Ajax. De uitbreiding van het Ajax esports-team naar Japan past geheel in onze internationale strategie om wereldwijd de jonge generatie voetbalfans aan ons te binden."

Ook Minoru Takehara, voorzitter van Sagan Tosu, kijkt uit naar de samenwerking: "Vanaf de start van de samenwerking met de jeugdopleiding van Ajax hebben we uitgesproken ook graag meer te leren over de esports-strategie. Wij hebben ook de uitdaging om deze doelgroep te bereiken en op dit moment is Ajax internationaal voorloper in deze virtuele wereld. Wij gaan samen met Ajax onze strategie uitrollen en kijken uit naar de komst van Van Uden, met als doel de eJ.League te winnen.”

Video: Ajax esports presenteert Bob van Uden

 

Partnership met 433

Vorige week werd al bekend dat Ajax een strategisch content partnership is aangegaan met 433. Om tot de toonaangevende spelers te blijven behoren in esports en en om de internationale doelstellingen te halen, is de virtuele voetbalafdeling binnen Ajax een samenwerking aangegaan met ‘s werelds grootste online voetbalcommunity. Op dezelfde dag lanceerde Ajax eSports, in samenwerking met 433, de nieuwste aanwinst: FIFA pro Joey Calabro. De Amerikaan is momenteel de nummer één van de wereld op de Xbox en speelde hiervoor voor New York City FC. Hij gaat vanuit de VS nu voor Ajax spelen.

ZIE OOK: Het laatste sportmarketingnieuws met bezoekersrecord Oranjevrouwen, Ajax, PSV en esports


Headerfoto: Ajax Media