Jan de Leeuw

Jan de Leeuw is auteur, opleider en adviseur. Hij is auteur van ‘De sportwereld voor het hbo, ‘Het sportbeleid voor het hbo’ (beide Arko Sports Media) en ‘Sportbusiness en ethiek’ (Damon). Jan de Leeuw is als docent verbonden aan Business School Nederland en SOMT (master sportfysiotherapie). Hij is bestuurslid van het Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch-Vught.

Jan de Leeuw is erelid van Businessclub Vrienden Van SPECO (BVVS) en was in 2008 winnaar van de Fontys Kennisprijs.

Volg Jan via:

LinkedIn
Twitter

Door Jan de Leeuw

Verbind overheidssteun betaald voetbal aan versterking positie fans

Het coronavirus heeft de wereld van het voetbal hard getroffen. In het recent verschenen 'Deltaplan, de toekomst van het Nederlands voetbal' wordt de omzetderving voor het Nederlands betaald voetbal in het seizoen 2020/'21 geschat op 331 miljoen euro (Gudde e.a. 2020). Het gaat om verlies op recettes, catering, merchandise, sponsorinkomsten en tv-rechten. Ook transferinkomsten zullen minder worden. Eerder deed het Sports & Economics Research Centre onderzoek naar de economische gevolgen van de coronacrisis voor het betaald voetbal (De Boer e.a. 2020).

EFDN: bijzondere start-up in internationale voetbal

In Nou Camp, het stadion van FC Barcelona, vindt op 19 en 20 november de dertiende conferentie plaats van het European Football for Development Network (EFDN). Dit netwerk verbindt inmiddels bijna tachtig betaald voetbalclubs in Europa. Van FC Barcelona tot Notts County. Al deze clubs, en ook verschillende liga’s, zien de meerwaarde van de maatschappelijke rol van voetbal. Bovendien kunnen MVO-projecten leiden tot meer inkomsten, maar dat aspect wordt nog onderschat.

Fan engagement en Het Legioen: good practice?

Fan engagement en veranderend eigenaarschap BVO’s

Fan engagement: een spagaat voor de marketeer bij een BVO?

Koers is Religie

Voetbal als religie: tentoonstelling fan engagement

Muhammad Ali: parel voor de sport en de mensheid

KNVB morele winnaar debat Marokkanen en voetbal

De praktijkcomponent van de opleiding tot sportmarketeer

Johan Cruijff Schaal in teken van AH Schoolvoetbal

Sport, kunst en politiek