België trapt af met nieuw loopconcept: BDO After Work Run Series

Even snel een rondje hardlopen als we klaar zijn met werken.... Vaak is de intentie bij een groot aantal mensen wél aanwezig, maar toch komen we er om verschillende redenen niet aan toe. Meestal doordat een goede kleedkamer en/of douche in de omgeving van je werkplek ontbreekt, maar ook doordat je bijvoorbeeld geen zin of motivatie hebt om te gaan lopen, het 'saai' vindt om alleen te lopen, enzovoort. Het gevolg is dat je thuiskomt van je werk, aan het avondeten begint en op de bank neerploft voor de televisie. Weg goede voornemens! In België denken Golazo sports en BDO een oplossing te hebben: de After Work Run Series. Een combinatie van hardlopen, netwerken, coaching, en feesten dat 'bedrijfssport' als het ware nieuw leven inblaast. 

After Work Party Run

De After Work Run voegt een sportieve dimensie toe aan het klassieke After Work Party-concept. In Nederland zijn we hier minder bekend mee, maar het is ongeveer vergelijkbaar met de typische vrijdagmiddagborrel die wij kennen. Waar wij in Nederland er voor kiezen om eigenlijk alleen op een vrijdagmiddag te borrelen, trekt men in België vaak op een donderdag naar de binnenstad om nog even een drankje te doen met collega's. Even samen ontsnappen aan de drukte & stress op het werk en tegelijkertijd nieuwe mensen ontmoeten... in alle grote Belgische steden zie je het wel voorkomen. Sportmarketingbedrijf Golazo sports en accountantsorganisatie BDO hopen hier verandering aan te brengen door mensen te gaan motiveren om éérst te gaan sporten. Niet alleen of met een paar collega's, maar met duizenden lopers tegelijkertijd. Niet - zoals met normale loopevenementen - op een dag in het weekend, maar op een donderdagavond om 18.30 uur.

'Gezonde, dynamische en uitdagende werkomgeving'

Over een parcours van +/-6 kilometer zullen duizenden getrainde en minder getrainde collega's het beste van zichzelf geven en doen ze op een collectieve manier aan sport. Iedereen is daarbij welkom: van stagiaire tot directeur en van absolute beginner tot gevestigde loper. Door middel van collectieve trainingssessies en de medewerking van in-house coaching partner Energy Lab willen we bedrijven stimuleren tot het creëren van een gezonde, dynamische en uitdagende werkomgeving, legt Greg Broekmans van Golazo Sports uit. De eerste editie zal plaatsvinden in Neder-Over-Heembeek (Brussel), maar uiteindelijk zullen er 5 manches dit jaar en volgend jaar gehouden worden. Niet alleen in Brussel, maar ook in - nog niet nader bekend gemaakte - andere Belgische steden. Ondanks het sporten centraal staat wordt er na het lopen nog steeds gefeest: zo kan er met collega's, zakenrelaties en nieuwe relaties nog even nageborreld worden.

BDO title partner

BDO heeft zich als title partner aan de After Work Run Series verbonden. Volgens Hans Wilmost, CEO van BDO Belgium, past dit bij de ambitie van het bedrijf: Het is onze ambitie om ondernemingen en ondernemers figuurlijk te laten bewegen. BDO begeleidt bedrijven om gezond te blijven en helpt ze om fitter te worden – met andere woorden om klaar te zijn voor de toekomst. BDO wenst deze boodschap met impact aan de buitenwereld te vertellen, en hiervoor bestaat er geen beter medium dan deze Run Serie. Wij zijn trots dat wij onze naam aan dit nieuwe initiatief kunnen koppelen, want het geeft BDO de kans om zich als modern, jong, dynamisch en gemotiveerd team van 550 collega’s te profileren.

Voor een bedrag van 20 euro kunnen werknemers zich inschrijven voor de 'after work'-loop. Hiermee zit alles inbegrepen wat je bij een normale loopevenement ook zou krijgen: een nummer, toegang tot kleedkamers, tijdsmeting, verzekering etc. Daarnaast ontvang je een gratis cocktail en toegang tot de After Work Party. Meer informatie over de BDO After Work Run Series is te vinden op bdoafterworkrunseries.com.