Betalen met een armband in het stadion van Southampton

De voetbalclub Southampton bevindt zich op rozen. De nummer twee van de Premier League, met aan het roer trainer Ronald Koeman, won onder andere van Arsenal en 'The Saints' hebben ook op technologisch gebied stappen gemaakt. In samenwerking met Barclaycard presenteren ze cashless betalen, niet door middel van een kaart maar een armband.

De introductie van het Barclaycard-systeem maakt Southampton FC de eerste voetbalclub wereldwijd die gebruik gaat maken van de Pay Bands. Fans maken met de armband onderdeel uit van een speciaal loyaliteitenprogramma en ontvangen aanbiedingen. Het voordeel is vooral tijdsbesparing en gemak door alleen maar een armband langs het apparaat te halen. De armband is gekoppeld aan een creditcard en kan maximaal €25 euro afrekenen.

De ontwikkelaar noemt het een belangrijke evolutie in de toepassing van draagbare technologie (wearable technology). "Dit brengt de realiteit van een all-in-one cashless systeem - voor toegang tot het stadion en betalen van goederen - nog dichterbij." De armband moet een bijdrage gaan leveren aan het verbeteren van de beleving en is alle kleuren met verschillende opdrukken te verkrijgen Barclaycard.

In de afgelopen twaalf maanden is het cashless betalen in de omgeving van Southampton verdubbeld en sneller gegroeid dan dichtbevolkte gebieden zoals Londen. 1 op de 4 klanten van Barclaycard hebben al cashless betaald en de verwachting is de adoptie de komende maanden verder doorzet.

Bron: Goal.com - Barclaycard