Het laatste sportmarketingnieuws: Burgemeesters willen verbod op sportwedstrijden

In de week waarin de Tour de France werd verplaatst naar eind augustus, lees je hier het laatste sportmarketingnieuws. Verzameling nieuws, feiten en andere opvallende zaken die de wereld van sportmarketing weer in helder perspectief zetten.

Burgemeesters willen verbod op sportwedstrijden tot 1 september

Als het aan de burgemeesters in Nederland ligt, wordt het verbod op alle evenementen verlengd tot zeker 1 september. Dat meldde de NOS vrijdag. Het afgelasten van evenementen vanwege het coronavirus zou dus ook gelden voor voetbalwedstrijden. De KNVB presenteerde onlangs een nieuw plan om het huidige seizoen in de zomer af te maken. John Jorritsma, burgemeester van Eindhoven, sprak zich hierover al kritisch uit en liet weten dat er in ‘zijn’ stad niet gevoetbald kon worden. Volgens de burgemeesters is het aan de KNVB om plannen te maken voor coronaproof voetbal, bijvoorbeeld met minder publiek in stadions.

Op dit moment geldt nog steeds dat grote evenementen tot 1 juni verboden zijn. De regering maakt volgende week bekend of en in welke mate de maatregelen die nu tot 28 april gelden worden verlengd. Mogelijk wordt er dan ook al meer bekend over de situatie na 1 juni.

Eredivisie op zoek naar mooiste shirts in historie

De Eredivisie CV lanceert samen met alle clubs op 17 april het Eredivisie Shirt Festival. Een ode aan 64 jaar Nederlandse voetbalhistorie, die start met een unieke online verkiezing, ondersteund door alle Nederlandse profclubs. Via een speciaal ontwikkeld platform kunnen fans kiezen uit 1.754 voetbalshirts, gedragen door alle clubs die sinds 1956 in de Eredivisie uitkwamen.

Fans kunnen tot begin mei stemmen op hun favoriete voetbalshirt, waarna iedere club zijn eigen ‘mooiste thuis- en uitshirt ooit’ bekend maakt. Een vakjury bestaande uit Jan Joost van Gangelen (FOX Sports), Frank Evenblij (Bureau Sport), Arno Kantelberg (Esquire), Sjoerd Mossou (AD) en Victoria Koblenko (actrice/presentatrice) kiest op 8 mei vervolgens het mooiste shirt uit de geschiedenis van de eredivisie.

Voetbalmagazine SANTOS maakte speciaal voor de campagne de Eredivisie Shirtbijbel: een standaardwerk dat vanaf 17 april in de winkels ligt. Daarin worden de bijzondere ontwerpen, de clubkleuren, de verhalen en de anekdotes van alle clubs uitvoerig belicht.

Het Eredivisie Shirt Festival is te bekijken op https://www.eredivisie.nl/esf.

PDC start online dartstoernooi

De PDC start met een nieuw online dartstoernooi. De Home Tour wordt 32 avonden op rij gespeeld en elke dag doen er vier profdarters mee vanuit hun eigen huis. Zij spelen allemaal één keer tegen elkaar. Alle darters met een Tourkaart bij de PDC zijn uitgenodigd voor de Home Tour, maar onder meer Michael van Gerwen en Gary Anderson hebben al aangegeven niet mee te kunnen doen. De afgelopen weken organiseerde de PDC al Darts at Home, waarbij vier of vijf spelers het vanuit hun woonkamer op één avond tegen elkaar op namen. Een webcam registreerde de scores.

Virtuele Amstel Gold Race voor recreanten

Net als veel andere wielerkoersen biedt ook de Amstel Gold Race deelnemers de mogelijkheid de klassieker virtueel te rijden. De organisatie van de wielerklassieker organiseert zondag een online variant op de toerversie. De digitale route voert de renners over een afstand van 26 kilometer van Gulpen naar Vilt. De route is identiek aan de finale van de reguliere Amstel Gold Race. Er hebben zich al meerdere profrenners en bekende Nederlanders aangemeld om mee te doen.

New York Yankees steekt inwoners hart onder de riem met ontroerende video

New York is de afgelopen weken uitgegroeid tot de brandhaard van het coronavirus. Logischerwijs ligt ook de sport stil in de stad waar zoveel legendarische sportclubs zijn gevestigd. Om alle inwoners van ‘The Big Apple’ een hart onder de riem te steken, publiceerde New York Yankees onderstaande video.

Gangzhou Evergrande begint met bouw grootste voetbalstation ter wereld

Hoewel de wereld nog steeds in de greep is van het coronavirus is in China begonnen met de bouw van een nieuw voetbalstadion. Het stadion van Gangzhou Evergrande moet de grootste voetbaltempel ter wereld worden en plaats bieden aan 100.000 bezoekers.

Headerfoto:PhotoLondonUK / Shutterstock.com