De 10 best gelezen blogs op SPORTNEXT van 2016

Hoewel het nieuwe jaar al even onderwerg is, blikken we op SPORTNEXT nog één keer terug op 2016. Net zoals in voorgaande jaren hebben we de best gelezen blogs van het vorige jaar op een rijtje gezet. Een oude bekende voert het overzicht aan, voetbal is het meest gelezen onderwerp en lijstjes scoren goed in deze lijst.

10. Wordt Rio 2016 een 'blessing in disguise' voor de KNZB

Eén van onze meest besproken columns op social media van het afgelopen jaar werd geschreven door Koen Bart. Hij nam de dramatische prestaties van de Nederlandse zwemmers op de Olympische Spelen onder de loep en constateerde dat er nog een aantal grote strategische uitdagingen liggen voor de KNZB.

Lees meer: Wordt Rio 2016 een 'blessing in disguise' voor de KNZB - Column Koen Bart

9. De 100 bestbetaalde sporters ter wereld, Cristiano Ronaldo verovert koppositie

Een terugkerende blog in dit jaarlijkse overzicht; de lijst met de 100 bestbetaalde sporters ter wereld. Cristiano Ronaldo nam in 2016 de koppositie over van Floyd Mayweather.

Lees meer: De 100 bestbetaalde sporters ter wereld, Cristiano Ronaldo verovert koppositie - Blog Remco Tervoort

8. Nieuwe strijd om de Formule 1-kijker

2016 was ook het jaar van de introductie van een nieuw duo op SPORTNEXT. De SPECO-docenten Pieter Marechal en René Foolen sloegen vaak de handen ineen en belichtten diverse onderwerpen in de sportwereld. Hun blog over de nieuwe strijd om de Formule 1-kijker werd het best gelezen. Een eervolle vermelding is er voor de blog over de toekomst van mediasporten. Het artikel werd pas op 22 december gepubliceerd, maar heeft al meer dan 2300 views.

Lees meer: Nieuwe strijd om de Formule 1-kijker - Blog Pieter Marechal en René Foolen

7. Kanteling in wielersponsoring gaande?

Het afgelopen jaar publiceerden we op de site met enige regelmaat berichten over wielrennen. Diverse prominenten uit de sport gaven hun mening en visie. Frank Kwanten zette aan het begin van 2016 de toon in zijn column 'Kanteling in wielersponsoring gaande?'

Lees meer: Kanteling in wielersponsoring gaande? - Column Frank Kwanten

6. Alle cijfers en sponsors van de 18 Eredivisieclubs

De SPORTNEXT-lezer is gewend dat we elk jaar diverse lijstjes publiceren. Het best gelezen lijstje van dit jaar was het overzicht dat SponsorReport publiceerde met daarin de belangrijkste sponsors van de Nederlandse Eredivisieclubs.

Lees meer: Alle cijfers en sponsors van de 18 Eredivisieclubs - Blog Ad Maatjens

5. ASICS stelt items uit koffer olympische atleet voor het eerst beschikbaar aan consumenten

De Olympische Spelen waren sportief gezien het hoogtepunt van 2016. Ook op SPORTNEXT besteedden we veel aandacht aan 'Rio2016'. De best gelezen blog over de Spelen ging over ASICS. Consumenten konden vorig jaar voor het eerst een aantal items uit de collectie van het kledingpakket van de Nederlandse atleten kopen.

Lees meer: ASICS stelt items uit koffer olympische atleet voor het eerst beschikbaar aan consumenten - Blog Remco Tervoort

4. Social media en voetbal; gouden combinatie?!

In deze blog keken we naar een aantal nieuwe initiatieven op het gebied van social media bij een aantal grote internationale voetbalclubs. Virtual reality, een eigen browser, apps, acties met fans. Veel clubs weten dagelijks miljoenen fans te bereiken én te inspireren.

Lees meer: Social media en voetbal; gouden combinatie?! - Blog Remco Tervoort

3. Actieplan Eredivisie: je toekomst bepaal je zelf

Chris Woerts is een vaste columnist van SPORTNEXT. Hij publiceerde in 2016 vele zeer lezenswaardige columns. De column over de toekomst van de Eredivisie werd het best gelezen. Chris is al jarenlang nauw betrokken bij het Nederlandse voetbal. Volgens de voormalig commercieel directeur van Feyenoord en Sunderland stond de Eredivisie in 2016 op een keerpunt. Hij gaf in zijn goed gelezen én veelbesproken column de in zijn ogen belangrijkste aandachtspunten aan voor het overleg tussen clubs, media vertegenwoodigers, marketeers en sponsors over de toekomst van de Eredivise.

Lees meer: Actieplan Eredivisie: je toekomst bepaal je zelf - Column Chris Woerts

2. Deal PSV en energiedirect.nl toont aan dat sponsorwereld verandert

PSV verraste eind april velen met de mededeling dat energiedirect.nl de opvolger was van Philips als hoofdsponsor van de club. In gesprek met SPORTNEXT legde Michel van Grunsven - nauw betrokken bij de deal namens sportmarketingbureau Triple Double – uit hoe de samenwerking tot stand kwam.

Lees meer: Deal PSV en energiedirect.nl toont aan dat sponsorwereld verandert - Blog Remco Tervoort

1. De vijf sporttrends voor 2016

Net zoals 'Bohemian Rapsody' van Queen vrijwel elk jaar de Top 2000 aanvoert, zo is de column van Gijsbregt Brouwer met de trends voor het nieuwe jaar bijna jaarlijks het best gelezen bericht op SPORTNEXT. Gijsbregt voorzag aan het begin van 2016 de volgende trends: 1) Content Olympics 2) niche merken 3) e-bikes 4) apps die coachen en 5) sport voor iedereen. In zijn terugblik werd al duidelijk dat er ook deze keer weer een uitschieter tussen zit.

Lees meer: De vijf sporttrends voor 2016 - Column Gijsbregt Brouwer