De 5 gaafste online sportvideo’s over de kracht van sport

SPORTNEXT presenteerde gisteren op de eerste editie van het Sportfilmfestival Rotterdam 'de Sportfilm van de Toekomst'. De digitalisering heeft miljoenen nieuwe filmmakers voortgebracht met nieuwe stijlen en nieuwe formats. Nooit eerder zaten we zo dicht op de huid van de atleet! Vijf video's uit de avondshow waarin we het beste van sportvideo's van online naar de bioscoop brachten. Een avond vol inspiratie over de kracht van sport.

Every runners has a reason

Ronnie Goodman is dakloos. Hardlopen is zijn vlucht uit de realiteit. En Goodman rent de halve marathon van San Francisco voor een goed doel, namelijk om geld op te halen voor de organisatie die hem steunde toen hij het nodig had. De kracht van sport prachtig in beeld gebracht. De meer dan 100 reacties onder zijn video op Vimeo zijn hartverwarmend.

Every Runner Has A Reason from Heist on Vimeo.

Thank You, Bicycle

De video van Lars Veenstra over zijn carrière als downhill mountainbiker en hoe belangrijk een fiets voor hem is scoorde binnen een week 300.000 views en is inmiddels over de 500.000 views gegaan. Lars Veenstra kwam speciaal voor het Sportfilmfestival Rotterdam vertellen over hoe en waarom hij de video heeft gemaakt. Zijn eigen videoproductiebedrijf Lars Veenstra bestaat drie jaar en dat leek hem een mooi moment. Geniet van zijn avonturen in een video met ups-and-downs.

Thank You, Bicycle from Lars Veenstra on Vimeo.

The Return - D Rose

In april 2012 nam de carrière van Derrick Rose een dramatische wending. D Rose zakte naar de grond en greep naar zijn linker knie. Einde carrière? Uit de spotlights? Adidas maakte juiste een mini-documentaire over zijn herstel. Over hoop, vertrouwen, geloof, drive en zijn comeback. The Return brengt zijn lijdensweg prachtig in beeld. Een jaar later scheurde hij zijn andere knie en een aantal maanden geleden wederom zijn linker knie.

The Jogger

Grootse prestaties zijn niet exclusief voor topsporters. Voor sporters in de spotlights. Voor sporters met sponsorcontracten. Iedereen kan een grootste prestaties leveren zo bewijst Nike in een pakkende video vlak voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Nathan Sorrel, de dikkige jongen in de video, verloor in de maanden na de opname maar liefst 15 kilo. En zijn doel was om binnen een half jaar nog 15 kilo kwijt te raken.

Danny MacAskill Rides Rotterdam

Om de avond in stijl af te sluiten een video over Rotterdam. Danny MacAskill rijdt op zijn BMX door, onder en over iconische plaatsen in Rotterdam. Let op: niet voor mensen met hoogtevrees. Alle beelden zijn geschoten met een GoPro en telt bijna een half miljoen views op Youtube.