De marketingwaarde en het belang van (sport)videocontent anno 2016

Video’s zijn bezig aan een nieuwe opmars! Waar men vroeger enkel op televisie of in filmtheaters video's kon bekijken, is het aanbod van videocontent door de komst van het internet groter dan ooit. Platforms die zich volledig focussen op videocontent (denk aan YouTube, Vimeo, maar ook Dumpert.nl) zijn onwijs populair, terwijl het maken van video's door tools als Meerkat, Periscope, GoPro en simpelweg je smartphone kinderlijk eenvoudig is. Sport is naast gaming en muziek een van de populairste topics, waardoor sportmerken, sportorganisaties, sportevenementen en atleten de lijnen kort houden en zelf beginnen met de productie van video's. Wat komt er allemaal kijken bij het maken van een online sportvideo of sportdocumentaire? Hoe kun je videocontent het beste implementeren in je online marketingstrategie? Welke kansen bieden videocontent? Aankomende vrijdag (8 april 2016) hoor je hier alles over tijdens een unieke Live Sessie in samenwerking met HELDEN. Voor slechts €10 (!) haak je al aan!

In 'De vijf sporttrends voor 2016' sprak Gijsbregt Brouwer al zijn verwachting uit over de Content Olympics. London 2012 werden de Socialympics genoemd. Bij de Olympische Spelen van Beijing in 2008 brak het bloggen door. Voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro staat een vergelijkbare doorbraak te wachten: de komende spelen worden de Content Olympics. De hoeveelheid - hoogwaardige - content die rondom Rio gemaakt zal worden is overweldigend. Het gaat vaak om video content. Video is populair door Netflix, HBO, Snapchat, YouTube en Periscope. Deze content wordt gemaakt voor 'TV', voor online, voor magazines en op events, aldus Gijsbregt. 

Brouwer: Atleten die op weg zijn Rio de Janeiro worden komend jaar belaagd door content makers. Nieuwe sportmedia hebben topsporters ontdekt als sleutel naar het hart van de kijker. De oude sportmedia gooien er een schepje bovenop met nieuwe programma’s. Zelfs printmedia gaan video maken. Het wordt tijdens de Olympische Spelen lastig om de pratende (ex)Olympiërs te ontwijken. Maar de belangrijkste bron van content in Rio worden de atleten zelf. Zij gaan en masse content maken en delen via hun eigen social media en websites. Ook hier zal er veel video zijn, naast de foto’s en de blogs over de avonturen van de olympische atleten.

Live Sessie vrijdag 8 april (19:00 - 21:00 uur) 

Aankomende vrijdag (8 april 2016) duiken we samen met HELDEN dieper in op het belang en kansen met videocontent! Tijdens het AD Sportfilmfestival Rotterdam gaan gerenommeerde sprekers uit de sportbusiness vertellen over hun eigen ervaringen met videocontent en hoe deze content (soms eenvoudig) te implementeren is in je online strategie. In een korte sessie van 19:00 tot 20:30 uur word je bijgepraat over een van de belangrijkste communicatie- en marketingmiddelen anno 2016: video's! Voor slechts €10 (!) ben je er bij! Interesse? Meld je snel aan!

Programma

19.00 uur

Opening dagvoorzitter en vertonen van een compilatie van de Heldendocu’s
Gijsbregt Brouwer, Oprichter Týrsday en SportNEXT

19.15 uur

What’s next in online sportvideo content; een inkijk in de wereld van het maken van documentaires. Wat komt er allemaal kijken bij het maken van een sportdocumentaire? Hoe breng je een video bij de juiste doelgroep?
Arne Mosselman, Strategy Director HELDEN – Helden Magazine

19.35 uur

Investeren in online content?! Welke keuzes maken? Waarom investeert KPN in online sportvideo’s? Wat heeft het KPN opgeleverd?
Sander Meijers, Content Manager KPN

19.55 uur                                      

Nieuwe partijen in het werkveld: BALR. Wat voor rol speelt videocontent voor een nieuw sportmerk als BALR? Hoe heeft dit bijgedragen aan het versterken van het merk?
Juul Manders, Eigenaar BALR

20.15 uur

Gevolgen en kansen online (video)content voor imagobranding van atleten / merken / sport(organisaties)
Gijsbregt Brouwer en Arne Mosselman, voornoemd

20.35 uur

Vragen uit de zaal

21.00 uur

Einde

 

Aanmelden

Ben jij er aankomende vrijdag bij? Tickets zijn te bestellen op www.sportfilmfestivalrotterdam.nl of door hier te klikken! Ben jij 's middags eveneens aanwezig bij de SportNEXT Live Sessie To bid or not to bid? Dan kun je gratis aansluiten* (*deelnemers sessie ontvangen één ticket voor een film naar keuze. Dit kan dus ook verzilverd worden voor de tweede avondsessie!).