De tien meest innovatieve fitnessbedrijven in 2015

In de lijst met meest innovatieve sportbedrijven voor 2015 van het Amerikaanse zakenblad Forbes stonden geen fitnessbedrijven. Vind er dan helemaal geen innovatie plaats in de fitnessbranche? Zeker wel. De lijst met tien meest innovatieve fitnessbedrijven in 2015 van Forbes zit boordevol innovatie, waaronder een aantal onbekende! "The world of fitness is in great shape." 

Catapult

Onder het motto voorkomen is beter dan genezen gebruiken de Amerikaanse sportcompetities NFL, NBA en NCAA allemaal Catapult. Een tracker voor het monitoren van de fysieke gesteldheid van atleten. De data is real-time beschikbaar en kan op termijn blessures voorspellen. Het gevolg: spelers zijn topfit. De verkoop van Catapult steeg afgelopen jaar met 64%. Bijna de helft van de NFL-teams, eenderde van de NBA-teams en 30 college programma's maken gebruik van Catapult.

Website: Catapult Sports

MyFitnessPal

Het verhaal van MyFitnessPal kreeg afgelopen maand een opvallende wending met de bekendmaking van een overname door Under Armour voor 475 miljoen dollar. Wereldwijd hebben de gebruikers 200 miljoen pond verloren en de database bevat meer dan 4 miljoen stuks aan voedsel. De gemiddelde gebruiker verliest 10 pond in 30 dagen (indirect met dank aan). De app werkt samen met de meest gangbare fitnessplatformen waaronder Jawbone, Runkeeper, Fitbit en MapMyFitness. Een ongekend groot platform.

Lees meer: Waarom Under Armour 560 miljoen dollar betaalt voor MyFitnessPal en Endomondo

Exos

De missie van Exos is om wereldwijd mensen te ondersteunen voor het bouwen aan een gezonde levensstijl. Sinds de oprichting in 1999 is Exos uitgegroeid tot een toonaangevend merk/ programma. Exos ondersteunt onder andere het Duitse en Amerikaanse voetbalteam met presentaties, praktische sessies, trainingssystemen en coaching.

Website: Athletes Performance

Athos

De nieuwe standaard voor fitnesskleding komt van Athos. Alles op en om het lichaam wordt real-time in beeld gebracht en doorgestuurd naar een app. Ieder 'suit' bevat 12 verschillende sensoren. Waar liggen de meest intense drukpunten en waar is het lichaam gevoelig voor blessures? Het lichaam van een Athos-atleet kent geen geheimen. Nee geen paar duizend dollar maar slechts 300 dollar maximaal.

Precision Nutrition

Afvallen gegarandeerd met Precision Nutrition. Niet goed = geld terug. Voor de beste metamorfose ligt 250.000 dollar klaar. De inkomsten stegen afgelopen jaar met 50% tot 10 miljoen. Meer dan 17.000 coaches in 80 verschillende landen werken met het programma. Het geheim zit dan ook in de coaching en een op maat gemaakt programma specifiek voor vrouwen of mannen. Nike, Apple en TeamUSA maken gebruik van Precision Nutrition.

Website: Precision Nutrition

Downsize fitness

Overgewicht is nog steeds aan de orde van de dag. Downsize fitness is gericht op afvallen. Dagelijkse work-outs en online streaming om gemotiveerd te blijven. Vanuit huis of gezamenlijk in een gym en alleen voor mensen met een overgewicht! Duidelijker kan bijna niet. Behoud van leden ligt dan ook 30 procent hoger dan bij een normale sportschool.

Website: Downsize Fitness

Polar

Een oude rot in het vak. Polar kent de sportwereld met 35 jaar ervaring als geen ander. Bijna iedere sportliefhebber kent Polar en voelt zich direct thuis. De nieuwe Polar Loop is gericht op een gezonde levensstijl en geeft de sporter net een duwtje in de rug wanneer het even minder gaat. Naast hardlopen ook handig voor bijvoorbeeld zwemmen.

Website: Polar Loop

Examine.com

Jouw onafhankelijke database voor voeding, helemaal vrij van advertenties. De website wordt door meer dan 20.000 mensen per dag bezocht en de inkomsten (advies) stegen in de afgelopen 12 maanden met maar liefst 160%. Voor de echte foody een onmisbare bron van informatie!

Website: Examine.com

Beachbody

Haal de sportschool in huis en werk aan dat zomerse lichaam. Word fit, verlies gewicht en blijf gezond. Beachbody biedt fitnessschema's voedingsprogramma's en adviestrajecten voor een ultiem beachbody. Het aantal Beachbody-trainers steeg afgelopen jaar internationaal met 70% tot 30.000 waaronder in Engeland, Duitsland en Australië. Gemiddeld maken 250.000 nieuwe klanten iedere maand kennis met Beachbody.

Website: Beachbody

Equinox

Topklasse fitness. De sportscholen van Equinox zijn stijlvol en maken gebruik van de kansen die alle wearables tegenwoordig bieden. De next-level app werkt samen met Apple's Healthkit en biedt tevens advies welke activiteiten in de fitness nu verstandig zijn. In de adviesraad van Equinox zitten toonaangevende personen uit de fitness voor het geven van inzichten op het gebied van beweging, voeding, herstel en slaap.

Website: Equinox