De vier blikvangers van het dames volleybalteam

De Nederlandse volleybalvrouwen leverden begin oktober één van de meest bijzondere teamprestaties van 2015. Op het EK in eigen land pakten zij het zilver, nadat ze in de eindstrijd niet opgewassen waren tegen Rusland. Momenteel proberen de dames van bondscoach Guidetti zich op het OKT in het Turkse Ankara te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Alleen de nummer één plaatst zich rechtstreeks voor Rio 2016. SportNEXT kijkt verder dan de sportprestaties alleen en vroeg Bob van Oosterhout (Triple Double Sportmarketing) welke vrouwen er marketingtechnisch gezien bovenuit steken.

Naam: Celeste Plak
Leeftijd: 20 jaar
Club: Volley Bergamo (Italië)

Bob's oordeel: “Met Celeste Plak zijn we een imposant sportfiguur rijker. Ze is 20 jaar en erg talentvol, maar zeker zo belangrijk in marketing is dat ze er als volleybalster fantastisch uitziet. Ze heeft een flinke haardos, een indrukwekkend postuur, veel sprongkracht, een goede smash en als enige in het team een donkere huidskleur. Op de tribunes voelde je het ook: iedereen wilde Celeste zien. Endorsements voor teamsporters zijn niet makkelijk, maar voor haar behoort een mooie toekomst met merken uit de branches food, health en lifestyle zeker tot de mogelijkheden.”

Naam: Lonneke Slöetjes
Leeftijd: 25 jaar
Club: VakifBank Istanbul (Turkije)

Bob's oordeel:

“Het grootste talent is misschien wel Lonneke Slöetjes. Zij gaat voor veel geld over de grens acteren en kan tot de wereldtop gaan behoren. Qua verschijning is zij een beetje anoniem, dus ze moet het echt van haar prestaties hebben.”

Naam: Robin de Kruijf
Leeftijd: 24 jaar
Club: VakifBank Istanbul (Turkije)

Bob's oordeel:

“Robin de Kruijf draait gevoelsmatig al wat langer mee, maar met haar 24 jaar is ook zij nog jong.  Zij heeft al een behoorlijk bereik opgebouwd en daarmee heeft ze per definitie een groot potentieel.”

Naam: Laura Dijkema
Leeftijd: 25 jaar
Club: Dresdner SC (Duitsland)

Bob's oordeel:

“Laura Dijkema is het meisje-meisje van het team; een knappe, leuke spelverdeelster. Het nadeel van haar is dat ze zeer belangrijk, maar niet bepalend is. Mijns inziens moet een volleybalster punten scoren, smashen! Dat levert mooie foto’s, applaus en fans op”, aldus Bob van Oosterhout.

Hollands nieuwe glorie: Dafne Schippers, Sifan Hassan, Tom Dumoulin & Max Verstappen

Met hun individuele prestaties hebben Dafne Schippers, Sifan Hassan, Tom Dumoulin en Max Verstappen het sportjaar 2015 kleur gegeven. In de nieuwste editie van het SPORTNEXT Magazine laten Bob van Oosterhout (Triple Double) en Jan Paul de Wildt (Kumpany) hun marketinglicht schijnen op Hollands nieuwe glorie. De sportmarketeers gaan dieper in op het profiel, producten, branding, sport en geld van de sportsterren. Benieuwd naar het oordeel? Het nieuwe magazine kun je hier bestellen.