Digitalisering in sport. Sport in Amsterdam. What’s next?

Digitalisering heeft sport nog leuker gemaakt. We spreken digitaal met elkaar af om te gaan sporten, delen de sportbeleving met andere vrienden en komen meer te weten over onze sportprestaties. Kortom: digitale technologie zet de sport op zijn kop. In Pakhuis de Zwijger was een inspirerende avond over de toekomst van de sportbeoefening met een vijftal interessante sprekers en een paneldiscussie.

Gijsbregt Brouwer
Sportnext en Tyrsday

16.15 - 45.30
Ook voor de vaste lezers van Sportnext een aantal opvallende nieuwe voorbeelden op het gebied digitalisering in de sport. Niet vanuit de gedachte: welke technologie kunnen we allemaal inzetten? Maar wie willen bereiken en hoe kan die mensen aan me binden? Technologie is ondersteunend. Gijsbregt Brouwer over it's a digital world en de rol van atleten.

Paul Braam
Virtuagym

45.45 - 58.00
Virtua Gym is opgezet voor mensen die gemotiveerd willen raken om gezonder te leven. Motivatie is doorslaggevend of mensen uiteindelijk wel of niet gaan bewegen als regen tegen de ramen klettert. Mensen raken gemotiveerd door sociale interactie (samen sporten), coaching en gamification. Technologie kan een belangrijke rol spelen om mensen te motiveren.

Nico Delleman
InnoSportNL

58.41 - 1.09.15
Tien voorbeelden van digitale ontwikkelingen in de breedtesport en hoe kan de gemeente Amsterdam de ontwikkelingen inzetten voor sportbeoefening in de stad? Van video-analyse tot timing, concrete voorbeelden die nu toepasbaar zijn.

Paneldiscussie

1.09.30 - 1.28.00
Waar ligt de scheidingslijn tussen: dit kan én dit moet op korte termijn ingezet worden door de gemeente Amsterdam? En hoe kan technologie ingezet worden om mensen samen te brengen? Wat gebeurt er met alle data die we verzamelen, wie de eigenaar? De paneldiscussie zet de presentaties in helder perspectief.

Uitgelicht - Let's play

De app om samen te bewegen. Tinder voor de Sport. De makers willen met de app mensen de mogelijkheid bieden om met gelijkgestemden te kunnen sporten. Binnenkort meer!

Danica Mast
Haagse Hogeschool

1.29.01 - 1.40.00
Wanneer beginnen kinderen voor het eerst met sporten? Bij gymles op school. Hoe ziet de toekomstige gymzaal eruit? Kan de huidige inrichting leuker, doelgerichter en/of efficiënter?

Martin Truijens
KNZB en VU Universiteit

1.42.00 - 1.56.14
De inzet van technologie voor het verbeteren van prestaties op topsportniveau wordt steeds verder uitgebreid. Met name bij sporten waren een vast beweging wordt herhaald. Denk aan een slag bij honkbal of een slag bij het zwemmen.

Paneldiscussie

1.56.36 - einde
De steun van gemeente Amsterdam bij het realiseren van hoogwaardige trainingsfaciliteiten is onmisbaar. Het verschil tussen winst en verlies in de sport is minimaal. Technologie kan de doorslag geven.