Drone zorgt voor nieuw dynamiek in videoverslagen PSV

Sinds de intrede vorig jaar heeft de Drone stilaan de sportwereld veroverd. Vanuit nieuwe cameraposities worden er unieke en toffe videobeelden geschoten, die even later gedeeld worden op YouTube en/of een van de social media-kanalen. Dit gebeurt vaak in samenwerking met een (Drone) luchtfotograaf, die eenmalig wordt ingehuurd om luchtbeelden te maken van een wedstrijd, evenement of accommodatie. Een mooie oplossing voor veel sportorganisaties, maar voor PSV niet toereikend. De Eredivisieclub wil structureel met luchtbeelden aan de slag gaan, waardoor het besloot om zelf een drone aan te schaffen. We hebben het aangeschaft om ons te kunnen onderscheiden, aldus Thijs Slegers. 

Volgens de nieuwbakken perschef van PSV neemt de club een unieke positie in ten opzichte van andere Eredivisieclubs. We willen meer laten zien en op een net andere manier dan anderen. Door diversiteit van beelden creëren we een nieuwe dynamiek in onze videoverslagen. Gebruik maken van een drone past daarom bij PSV, waar het omarmen van bruikbare innovaties in alle opzichten een streven is, aldus Thijs Slegers.

De eerste beelden zijn geschoten op een trainingskamp in Frankrijk (Evian). Vrijdag werd op YouTube een eerste Drone-video geplaatst, waarop nog wel te zien is dat de club experimenteert met het nieuwe snufje. De quadcopter ging de lucht in en maakte slechts spinnend & vanaf (grote) afstand beelden van de selectie & omgeving. De club heeft echter al snel stappen gemaakt, want in een tweede video (dat gisteren werd gepubliceerd) is te zien hoe de Drone over het trainingsveld heen raast en toffe beelden kan maken. Hier zie je ook meteen het grote voordeel van een drone: het levert meer unieke beelden op dan dat er met traditionele 'statische' camera's aan de zijlijn gemaakt kunnen worden. Dit zie je met name terug bij de rondo, waar vanuit een soort 'helicopterview' beelden zijn gemaakt van de training. Dit levert niet alleen mooie content voor de fans op, maar zou in een later stadium ook gebruikt kunnen worden om bijv. trainingen te analyseren. 

De Drone-beelden worden zoals Slegers aangaf niet enkel in (losstaande) compilatievideo's gebruikt, maar dienen ter aanvulling van de bestaande videoreportages van PSV TV. Dit zie je goed terug in een video dat zondag op Facebook werd gedeeld (zie video onderaan de blog). Op de beelden waar Maxime Lestienne zijn eerste meters maakt, zijn de Drone-beelden gemixt met beelden vanaf de zijlijn. Dit zullen we ook tijdens evenementen als de Open Dag en Phoxy Clubdag gaan zien, waarmee de massale opkomst van fans perfect in beeld gebracht kunnen worden. Het is alleen nog afwachten óf en hoe de Eindhovense club de Drone gaat inzetten tijdens wedstrijden in het Philips Stadion. Gaat de drone - net als Vitesse-arend Hertog - standaard voor elke wedstrijd een rondje door het stadion vliegen? De tijd zal het ons leren...

 

Na een zware reisdag heeft PSV-aanwinst Maxime Lestienne zojuist zijn eerste meters gemaakt op het trainingskamp in Evian. #psv

Posted by PSV on zondag 12 juli 2015