Een nieuw platform voor slimme hardlopers: profileMyRun

Het leven van een hardloper gaat niet altijd over rozen. Een blessure aan de voet kan bij iedereen maanden van loopplezier in gevaar brengen. Het in kaart brengen van de looptechniek en keuze van de juiste schoen verlaagt de kans op een blessure aanzienlijk. Het nieuwe platform voor slimme hardlopers profileMyRun meet en weet alles over jouw hardloopkunsten.

Iedere loper is zich ervan bewust dat een goede voorbereiding het halve werk is. Het analyseren van de looptechniek en keuze voor de juiste schoen (met ondersteuning) verhoogt de snelheid en verlaagt de kans op een blessure. Die informatie is echter zelden voorhanden. ProfileMyRun is niet alleen een slimme hardloopzool maar ook een actieve community waar lopers ervaringen delen op basis van data. 'Bringing running science to everyone' luidt de slogan.

De innovatieve hardloopzool is ontwikkeld in Palo Alto (Verenigde Staten) en verzamelt door middel van sensoren informatie over de looptechniek van de gebruiker. De chip staat via Bluetooth in verbinding met een app en toont bijvoorbeeld informatie over de verdeling van het gewicht tijdens het lopen. Lopers krijgen een nieuw beeld van de looptechniek en kunnen het materiaal hier op aanpassen.

Het product is ontwikkeld om gegevens openbaar te maken. In tegenstelling tot andere wearables is de intentie om elkaar verder te helpen door gegevens en ervaringen te delen. De community moet uiteindelijk zorgen dat het product een succes wordt. Open Source. Het lijkt voor de hand te liggen dat ProfileMyRun uiteindelijk ook coaches in dienst neemt en zo gebruikers (al dan niet tegen betaling) actief gaat ondersteunen. In de onderstaande, ietwat komische, video meer over het concept en de planning voor de toekomst.

Bekijk de website van: profileMyRun