Een podium voor de ‘echte’ uitblinkers in het hockey

Ze staan week in en week uit klaar voor de club. Met een schoonmaakdoek in de handen, een vloertrekker door de kleedkamer, door het clubhuis met een rijkgevulde dienblad en/of in de (vrije) avonduurtjes op het trainingsveld. Elke sportvereniging leeft en kan niet zonder haar vrijwilligers. Hoewel de meeste aandacht uit gaat naar de Jeroen Hertzberger's, Tom Boon's of Maartje Paumen's van de club, heeft elke vereniging wel één of meerdere vrijwilligers die zich stilaan ontpopt hebben tot clubman of clubvrouw. Rabobank besloot daarom om een zoektocht te starten naar de echte helden in het hockey. Wie zijn de grootste Uitblinkers van Nederland? 

Een podium voor Uitblinkers op het EK

In de maand mei gaat Rabobank de meest bijzondere verhalen over vrijwilligers uitlichten op Rabosport.nl. Daarnaast kan iedereen tot 31 mei laten weten welke clubgenoot de eretitel Uitblinker verdient. Door iemand te nomineren maak je zelf kans op een reis voor twee personen naar het EK hockey voor mannen en vrouwen in Londen (wedstrijd Nederland - Polen op 22 augustus). De meest genomineerde Uitblinker(s) van elke (!) club komen daarnaast op het shirt van de Nederlandse teams te staan. Dit shirt zal door de hockeyinternationals op het EK gedragen worden, want - zoals de grootste sponsor van het hockey aangeeft - alle hockeyclubs hebben samen een aandeel in de successen van Oranje.

Aandeel in elkaar

Komende zondag (morgen) wordt de actie gepromoot op de Nederlandse hockeyvelden. Zo gaan de mannen van Kampong in de play-offswedstrijd tegen Bloemendaal spelen met een speciaal shirt. Het logo van hoofdsponsor Rabobank zal plaatsmaken voor de tekst Aandeel in elkaar. Op deze wijze wil de bank benadrukken dat iedereen zijn eigen aandeel heeft. In de club, maar ook in elkaar. Naast Kampong zullen ook de vrouwenelftallen van Den Bosch en SCHC met de slogan op het shirt gaan spelen. 

De reden om deze campagne te starten? Sport verbindt en inspireert. Verenigingen hebben een grote maatschappelijke impact in onze samenleving. Daarom ondersteunt rabo niet alleen het grote Oranje maar ook veel lokale hockeyclubs. Met onze bescheiden bijdrage helpen we hen het beste uit zich zelf te halen, aldus Tom Taminiau, manager sportsponsoring bij Rabobank Nederland.