eSports verovert de sportwereld! In het nieuwe SPORTNEXT Magazine

eSports, wielrennen, citymarketing, vrouwenvoetbal en hospitality 2.0. Al deze onderwerpen komen aan bod in het nieuwe SPORTNEXT magazine. Het magazine is onlangs verschenen en telt meer dan 80 pagina's vol met inspirerende verhalen, analyses en achtergronden uit de bijzondere wereld van sportmarketing. Ontvang de komende drie edities (tot en met medio 2018) voor slechts €24,95 (excl. btw).

Bestel het SPORTNEXT magazine


Steden en regio's op 2 wielen

Meer dan ooit tellen steden en regio's hoge bedragen neer om zich via de wielersport als een sterk merk op de internationale kaart van het toerisme te plaatsen. Door aan de profkoers een recreantentocht te koppelen proberen ze succesvol in te spelen op de opmars van de beleveniseconomie.

eSports, het nieuwe goud

Was eSports in 2016 nog een hype, in 2017 heeft het fenomeen definitief een plek veroverd in de traditionele sportwereld. Sportclubs, (oud-)topsporters, sportorganisaties, bedrijven, marketeers. Iedereen wil iets met eSports. In de Nederlandse voetbalwereld is in korte tijd de E-Divisie opgestart en Ajax geldt wereldwijd zelfs als een van de voorlopers op het gebied van eSports. Wat is de strategie van de Amsterdamse club, wat wil de Eredivisie bereiken met eSports en hoe ziet de toekomst van deze branche eruit?

"eSports heeft meer lokale helden nodig"

Waar gaat het met eSports naartoe? Welke toekomstige commerciële ontwikkelingen kunnen we verwachten, hoe gaat de verbinding met de traditionele sporten eruitzien en hoe kunnen merken en bedrijven aanhaken? Het antwoord komt van Jaap Visser, managing director van ESL Benelux.

eSports na de hype

eSports groeit en wint aan belang. "Als je als brandmanager dit jaar niet in eSports stapt, dan ben je aan het eind van het jaar je baan kwijt", las ik in een van de Amerikaanse media. Weliswaar van een manager bij een van de bureaus die opkomen voor de belangen van eSporters, maar toch. Is dit een geval van 'wie appelen vaart, die appelen eet' of zit er meer achter alle aandacht voor eSports? Hoog tijd om de digitale thermometer in het universum van eSports te steken en te kijken wie er aan het eind van het jaar nog een baan heeft.

De sportman als zakenman

Sporters die na hun actieve carrière in zaken gaan, of simpelweg hun opgebouwde naam vermarkten. Soms gaat dat goed, soms gaat dat zelfs uitstekend. Maar af en toe gaat het ook helemaal fout. Een greep uit de spraakmakende, succesvolle en mislukte post-sportcarrières en de top vijf van grootverdieners buiten België en Nederland.

Het EK voor vrouwen als katalysator van verdere groei

Tom Dumoulin die de Giro wint, Ajax in de finale van de Europa League – de Nederlandse sportliefhebber kan weer dromen. Gaan de Nederlandse wielrenners straks ook hoge ogen gooien in de Tour de France? En, om dichter bij huis te blijven: Kunnen de Nederlandse voetbalvrouwen voor een verrassing zorgen op het Europees kampioenschap dat van 16 juli tot en met 6 augustus plaatsheeft in de eigen achtertuin? Het zou een bekroning zijn van de spectaculaire groei die het Nederlandse vrouwenvoetbal de laatste tien jaar heeft doorgemaakt. In die periode groeide het aantal bij de KNVB aangesloten vrouwelijke voetballers van 85.000 naar 153.000.

Van reservespeler tot aanvoerder

Toen in 1989 ergens in Parijs een nieuwe televisiezender het levenslicht zag en sporten als bobsleeën, snooker en kunstschaatsen begon uit te zenden, had niemand kunnen vermoeden dat bijna dertig jaar later deze zender 'Home of the Olympics' in zijn logo zou kunnen zetten. Een portret van Eurosport, dat definitief is uitgegroeid van sportzender in de marge met een wat oubollig imago tot een grote speler op de markt van sportuitzendingen.

Verder in het nieuwe SPORTNEXT magazine

De fanatieke gamer sport juist meer dan gemiddeld
De 5 beste eSports-apps
Column Viggo Waas - Trainer-coach
"We are cycling"
Experience en totaalbeleving anno 2017
Column Wim Lagae - Lucky shot

Mobiel bestellen? Klik hier