Essent brengt fans FC Groningen nog dichter bij club met overnachting in stadion

Een voetbalstadion is voor veel fans een tweede thuis. Eén keer in de twee weken kom je er vrienden, familie en (on)bekenden tegen met wie je lief en leed deelt. Wat is er dan mooier om een keer te overnachten in het stadion van je favoriete club? Essent voegde de daad bij het woord en biedt supporters van FC Groningen de mogelijkheid in aanloop naar de wedstrijd tegen Ajax van 5 maart een nachtje te slapen in een speciaal door vtwonen gestylde skybox.

FC Groningen en Essent hebben een primeur, want de skybox is het eerste Nederlandse stadion die als overnachtingsplek via Airbnb beschikbaar is. Essent geeft fans de mogelijkheid om in de nacht van 4 op 5 maart, in aanloop naar het duel tussen FC Groningen en Ajax, een nachtje te slapen in het stadion van FC Groningen.

"We zijn al zes jaar hoofdsponsor van FC Groningen. Dit seizoen is het laatste seizoen dat we hoofdsponsor zijn. Daarom willen we nog een aantal leuke acties organiseren en de fans van FC Groningen hierbij betrekken. Het moet echt een beleving worden", legt Jorrit de Jong, woordvoerder van Essent uit.

Fans kunnen zich inschrijven via Airbnb en motiveren waarom zij in aanmerking willen komen voor deze overnachting in het stadion. De uiteindelijke winnaar mag drie andere mensen meenemen. De Jong: "We hebben binnen een paar dagen al meer dan honderd aanmeldingen binnen. Iedereen kan zich aanmelden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een gezin bestaande uit vier personen waar ze zowel FC Groningen- als Ajax-fan zijn."

Douchen in kleedkamer

De winnaars worden door FC Groningen welkom geheten en kunnen een bijzonder kijkje achter de schermen verwachten. De winnaars slapen in de skybox met uitzicht op het veld. Ze worden op 5 maart gewekt door de stadionspeaker en kunnen douchen in de kleedkamer van FC Groningen. Na het ontbijt bereiden ze samen met de teammanager de kleedkamer van FC Groningen voor op de wedstrijd. ’s Middags maakt de winnaar vanuit de skybox vervolgens live de het duel met Ajax mee.

Dennis Lith, verantwoordelijk voor sponsoring bij Essent: "Deze actie waarbij we iedereen de kans geven op een unieke ervaring past helemaal bij de manier waarop we ons sponsorschap met FC Groningen invullen. Voor veel fans is het stadion een tweede thuis. Essent staat voor een comfortabel thuis voor iedereen. Onze partner vtwonen heeft de skybox dan ook tot een echt thuis omgetoverd, waardoor we met recht kunnen zeggen 'Helemaal thuis bij FC Groningen'."

Levchenko

Voormalig FC Groningen-speler Evgeniy Levchenko was gevraagd samen met zijn vrouw Viktoria een nachtje te komen proefslapen na de wedstrijd FC Groningen-Excelsior van 4 februari. "Ze waren erg te spreken over de inrichting. Helaas vond er in de skybox naast hun een feestje plaats en moesten ze uitwijken naar een hotel. Maar de volgende ochtend zijn ze teruggekomen en hebben ze ontbeten in het stadion. Tijdens de overnachting van de winnaars van onze actie zijn de andere skyboxen niet bezet, dus zij kunnen rustig slapen. Het is echt een once in a lifetime ervaring."

Aanmelden voor de actie kan nog tot en met 27 februari via Airbnb.