Etixx laat sporters betalen met kracht

Betalen met geld is achterhaald. In de sport betalen we cashless met fuels, RFID of met kracht. Het sportvoedingsmerk Etixx, sinds dit seizoen onder andere verbonden aan Feyenoord, ondersteunt de Ierse Rugby ploeg voor de komende drie seizoenen en bedacht de Scrum Shop. Betalen met kracht.

Het sportvoeding- en supplementenmerk Etixx (bekend en toekomstig naamgever van wierlploeg Omega Pharma Quick-Step) komt oorspronkelijk uit België en is bezig met een opmars door de Europese markt. Etixx ondersteunt (top)sporters van fiets-, loop-, multi- en balsporten en daarnaast cardio en powertraining op het gebied van voeding. Niet door het verkopen van een powerbar of een gelletje maar totale begeleiding van voedingspatroon tot maximale prestaties.

Voor sporters is de juiste voeding essentieel. Voor energie, kracht en herstel vraagt het lichaam om specifieke voedingsbronnen. Etixx is daarom official supplier geworden van Feyenoord en voorziet de voetbalclub van advies op het gebied van sportvoeding. Het is een volgende stap om de Nederlandse markt te veroveren. Een grote massacampagne is volgens de brand manager in Nederland, Ruben Jongerius, niet zinvol. De sporters moeten het ervaren.

Daarom is het sportvoedingsmerk ook partner geworden bij de nationale rugbyploeg van Ierland. Rugby is bij uitstek een sport waar de juiste voeding doorslaggevend kan zijn voor het onderhouden en herstellen van spieren na krachtsinspanning. Die krachtsinspanning staat aan de basis van een creatieve activatie genaamd 'Scrum Shop'. Wie een product wil zal moeten betalen met kracht. "Bonecrusher", "Big hit" of "Tackle"? Zelfs voor profs is #PayWithPower een uitdaging. De automaat staat bij aankomende wedstrijden van de nationale ploeg rond het stadion.

Lees ook: bewegen = belonen met Nike Fuel Your Summer door Cristiaen Schaap

Bron: TheRugbyPaper